Švestkovojablečný veganský crumble s Vegan proteinem

Miluju drobenkové koláče. Crumble je jejich rychlejší, snadnější varianta. Říká se mu letní dezert s křupavou pokličkou. Měnit můžete jak ovoce pod pokličkou, tak samotnou drobenku. My pro vás dnes máme super veganskou, švestkovojablečnou verzi.

 

Švestkovojablečný veganský crumble s Vegan proteinem

  • Doba příprava: 20 minut
  • Náročnost: lehká
  • Množství: 2 porce

veganske_crumble_recept

 

Ingredience:

  • 150g švestek
  • 150g jablek
  • 40g špaldové mouky
  • 40g třtinového cukru
  • 40g kokosového oleje
  • 40g ovesných vloček
  • 1 lžička skořice
  • 1 zarovnaná odměrka Blendea Vegan protein
.

 

Postup:

Jablíčka a švestky omyjeme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Rozmixovanou směs dáme do zapékací misky. V misce smícháme mouku, cukr, vločky a kokosový olej. Vznikne nám drobenka, kterou nasypeme rovnoměrně na ovoce. Dáme do předehřáté trouby na 25 minut při 180°C.

veganske_crumble_s_blendeou

 

Zdravotní benefity použitých surovin:

  1. Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem energie, protože se skládají z komplexních sacharidů. Používají se do sladkých i slaných pokrmů a rychle zaženou hlad. Nejoblíbenější jsou u sportovců a řadí se mezi fitness potravinu.
  2. Jablka obsahují velké množství vitaminu C, dále vlákniny a vody, což jsou dvě látky, které přispívají ke zmírnění hladu a zvyšují pocit sytosti.
  3. Blendea vegan protein - přírodní rostlinný protein, který obsahuje rostlinné proteiny a superpotraviny. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.

 

veganske_proteinove_crumble

.