Špaldové vafle s veganským těstem z Vegan proteinu - nasladko i naslano

Děláte si domácí vafle? Já si vždycky přála vaflovač a dělat si tak vafle jako v amerických filmech. Jen ne plné sirupu, nutely apod. Oblíbili jsme si sladkou i slanou variantu. Tu sladkou s domácí marmeládou a jogurtem tu slanou zase s mačkaným avokádem.

 

Veganské špaldové těsto na vafle

  • Doba přípravy: 15 minut příprava
  • Náročnost: lehká
  • Množství: pro 2 osoby

 

Ingredience:

  • 250ml mandlového mléka
  • 1 lžička zlatěnky (lněné semínko + chia)
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku
  • 50g třtinového cukru
  • 85ml řepkového oleje
  • 150g hladké špaldové mouky
  • 1/2 odměrky Blendea Vegan protein

veganske_vafle_recept

 

.

Postup:

V míse smícháme mouku, kypřící prášek, Vegan protein, cukr a zlatěnku. Postupně přiléváme mléko, olej. Promícháme a necháme těsto alespoň 15minut odstát. Poté si vaflovač rozpálíme, pomažeme olejem a následně naplníme těstem. Pečeme dle výkonu vaflovače.

TIP: Podávat můžeme ve sladké i ve slané variantě dle svých chutí. Na obrázku výše je slaná varianta s vajíčkem a zeleninou, zde je verze nasladko s džemem a jogurtem.

vegan_vafle_recept

 

Zdravotní účinky použitých surovin:

  1. Lněné semínko působí preventivně proti obezitě, napomáhá tělu vylučovat různé škodliviny a užívání je vhodné i při cukrovce či problémech s ledvinami. U žen potom dokáže potlačovat negativní symptomy menopauzy a pomáhá při rakovině prsu
  2. Chia semínka jsou ceněný antioxidant (3x silnější než borůvky). Zlepšují imunitu a podporují kvalitu kostí, vlasů i pokožky.
  3. Blendea Vegan protein regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.
NA PROTEIN POSLOUCHÁME SAMOU CHVÁLU: Má neutrální nasládlou chuť, takže je perfektní do pečení. Objednejte si ho jako součást vaší zdravé kuchyně a to i pokud právě nesportujete denně. Pro vaše zdraví to má veliký smysl :) 
.