Proteinová tvarohová roláda s rybízem a karobem

Hledáte rychlý letní recept, který můžete měnit podle sezónního ovoce. Recept neobsahuje žádnou mouku a přes to je krásně lehký, nadýchaný a svěží.

 

Domácí tvarohová roláda s rybízem

tvarohova_rolada_s_rybizem
Lehká, jemná, ale výživná roláda s kyselkavým ovocem - sen nejednoho mlsouna i sportovce
 
  • Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny chlazení v lednici
  • Náročnost: střední
  • Množství: 14 ks

 

Těsto:

.

 

Náplň:

  • 500g nízkotučného tvarohu
  • 100g rybízu
  • 50g xylitolu
  •  + rybíz a tvaroh na ozdobu

tvarohova_rolada_recept

Stačí pouze pár věcí a pár minut. Rychlý, nenáročný a uspokojivý dezert pro každého.
 

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme spolu se sladidlem v tuhý sníh.

 

V závěru na nejnižší otáčky zašleháme žloutky. Metlou opatrně vmícháme Vegan protein a karob.

Těsto rozetřeme do tenké vrstvy na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 200°C asi 12 minut.

rybizova_rolada_recept
Těsto nedělejte příliš tlusté, aby vám šla roláda hezky srolovat

Mezitím si tvaroh smícháme se sladidlem a čerstvým rybízem. Poté náplň rozetřeme na vychladlé těsto a opatrně zabalíme do rolády.

Roládu pomažeme tvarohem a posypeme rybízem. Dáme minimálně na 2 hodiny do lednice a můžeme podávat.

tvarohova_rolada_s_rybizem_recept
Roládu nechte hezky zchladit, aby se vám dobře krájela. Zabalte ji sebou na trénink, na svačinu do práce nebo si ji vychutnejte k odpolednímu kafíčku doma.
 

Myslete na své zdraví:

  1. Rybíz má vysoký obsah vitaminu C, karotenů, retinolu, vápníku a jiných životně nezbytných živin. To dělá z rybízuovoce maximálně vhodné pro posílení naší imunity.
  2. Xylitol je sladidlo z březové kůry. Je sladký jako cukr, ale má o 40% nižší energetickou hodnotu a nízký glykemický index (13).
  3. Blendea vegan protein regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku. Srovnává hormonální nerovnováhu, zvyšuje ohebnost těla a má anti-age účinky.
.