Krémová čočková polévka plná rostlinných bílkovin a vlákniny

Červená čočka je pro lidské tělo velice přínosná. Obsahuje spoustu železa i bílkovin, proto je vhodná pro vegetariány nebo vegany. Navíc v tomto zeleninovém krému je její chuť téměř neodolatelná.

kremova_cockova-polevka_recept

Naservírovaná čočková polévka se směsí Blendea SUPERBOOST

Suroviny na 4 poctivé porce:

  • 250g suché červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 menší mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1l zeleninového vývaru (poslouží i bujón)
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř - dle chuti
  • 1 lžíce imunitní směsi Blendea SUPERBOOST

Na posypání můžete také použít koriandr, dýňová nebo slunečnicová semínka, ale ve fantazii se meze nekladou :)

recept_kremova_cockova_polevka

Co je to imunitní směs Blendea SUPERBOOST?

Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.

BIO kvalita a veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.

Klikněte na tlačítko níže a přidejte si SUPERBOOST do košíku. Případnou objednávku vám doručíme do 2 pracovních dnů.
.

Postup přípravy:

  1. Červenou čočku propláchněte studenou vodou a namočte ji na pár minut do vody.
  2. Zeleninu nakrájejte na podobně velké kousky a na středním ohni s trochou oleje duste cca 3-4 minuty. Poté přidejte nasekaný česnek a duste dalších pár minut, dokud zelenina nebude lesklá.
  3. Do hrnce přidejte lžíci směsi Blendea SUPERBOOST, pepř a sůl a přibližně minutu míchejte. Poté zeleninu podlijte vývarem a přidejte i zcezenou červenou čočku.
  4. Polévku přiveďte k varu, ztlumte na mírný plamen a vařte alespoň 20 minut, dokud nebude zelenina měkká s čočka uvařená.
  5. Jakmile bude polévka dovařená, rozmixujte ji ponorným mixerem do krémova.
  6. Citron vymačkejte do polévky a promíchejte.
  7. Podávejte ozdobené například nasekaným koriandrem a semínky.