Veganská velikonoční vajíčková pomazánka bez vajec (s fazolemi)

Veganská kuchyně není vůbec složitá, jak se někomu může zdát. Chuťově i výživově lze nahradit témeř vše. My pro vás tentokrát máme recept na veganskou vajíčkovou pomazánku. Ano, plně veganskou, takže bez vajec ? Můžete ji servírovat třeba s topinkami na Velikonoce, které už klepou na dveře.

Tajemství chuti vajíček je v černé soli. Na e-shopech se zdravou stravou je běžně dobře dostupná. Sehnat se dá ale i ve specializovaných kamenných obchodech se zdravou výživou. Není to tedy nic nereálného.

veganska_vajickova_pomazanka_recept

Suroviny potřebné na veganskou vajíčkovou pomazánku

Na 4 vydatné porce budete potřebovat:

  • 1 plechovku bílých fazolí
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1/3 lžičky černé soli
  • 1 lžíci hořčice
  • 2 kyselé okurky
  • 1 lžičku imunitní směsi Blendea SUPERBOOST
  • oblíbené bylinky na ozdobu

V receptu používáme imunitní směs Blendea SUPERBOOST. Co to je?

Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.

BIO kvalita a veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky. Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o pozitivních účincích.

.

Postup přípravy:

  1. Fazole propláchněte studenou vodou a vsypte do větší misky.
  2. Pomocí šťouchadla, vidličky, případně ručního mixéru, pokud chcete mít výslednou pomazánku jemnou, rozmačkejte fazole na kaši.
  3. Kyselé okurky nakrájejte nadrobno a přidejte do misky společně se všemi ostatními ingrediencemi kromě bylinek.
  4. Pomazánku důkladně promíchejte a nechte chvíli chladit.
  5. Podávejte s opečeným chlebíkem nebo na jednohubkách a dozdobte čerstvými bylinkami.

Tuto pomazánku nebo dokonce i míchaná vejce bychom mohli vytvořit také z tofu. Ovšem fazole jsou nutričně výživnější, proto jsem se rozhodla právě pro tuhle variantu. Dejte vám vědět do komentářů, jak vám chutnala.

vegan_vajickova_pomazanka
Nejenom Velikonoce jsou skvělou příležitostí pro veganskou vajíčkovou pomazánku. Chutnat bude vždy :)