Silvestrovský avokádový tataráček se špetkou koriandru
Jste milovníci avokáda? Avokádová pomazánka, toast, dip, těstoviny, salát, smoothie, dort, guacamole, ale zkoušeli jste už avokádový tataráček? Pokud ho budete podávat formou jednohubek, můžete s ním vykouzlit i zdravou silvestrovskou tabuli.
Silvestrovský avokádový tataráček s Vegan proteinem
- Doba přípravy: 15 minut příprava
- Náročnost: lehká
- Množství: pro 2 osoby
Ingredience:
- 1 avokádo
- 1 menší červená cibule
- 4 sušená rajčata v oleji
- 1 lžička česneku
- 1/5 citronu
- sůl
- koriandr
- 0,5 odměrky Blendea Vegan protein
Postup:
Avokádo, cibuli a sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Přidáme česnek, šťávu z citronu a superprotein. Lehce promíháme a dle chuti přidáme sůl. Podáváme na pečivo a zdobíme koriandrem.
Myslete na zdraví. Jaké jsou zdravotní benefity použitých surovin?
- Avokádo obsahuje až 20 vitamínů a minerálních látek v každé porci. Má nízký obsah cukru, obsahuje vlákninu a udržuje pocit sytosti na delší dobu.
- Koriandr využívá se především v asijské kuchyni. Léčí zažívací problémy, křeče v trávicím traktu, kašel a povzbuzuje nervovou činnost.