Švestkové knedlíky s tofu a pudingem z Blendea SUPERBEAUTY (přivítejte podzim)

Švestkové knedlíky mohou být gastronomickým vrcholem švestkové sezony, která vrcholí právě koncem září.

Abychom klasický recept našich babiček zmodernizovali a připravili jeho novou, zajímavější verzi, tvaroh vyměníme za tofu a knedlíky ozvláštníme pudinkovou omáčku se směsí Blendea SUPERBEAUTY.

svestkove_knedliky_recept

Díky ovocné pudinkové omáčce získají už i tak šťavnaté knedlíky vrstvu lahodné chuti navíc

Na 10 knedlíků potřebujeme:

  • 200 g neochuceného natural tofu
  • 100 g polohrubé mouky (bezlepková)
  • 3 lžičky skořice
  • 1,5 lžíce javorového sirupu
  • 70 ml rostlinného mléka
  • špetku soli
  • 10 švestek

Pudinková omáčka:

  • 500 ml mléka
  • vanilkový pudink
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžičky "zkrášlující směsi" Blendea SUPERBEAUTY

Co je to směs Blendea SUPERBEAUTY?

Směs sušeného bobulovitého ovoce, houby tremelly, jílu křemeliny a kořene čekanky, která posilňuje hustotu a lesk vlasů, pevnost a růst nehtů a jasný tón pleti.

Má výbornou ovocnou chuť a prospěšné účinky. Klikněte na tlačítko níže a čtěte o nich podrobněji.

.

Postup přípravy:

  1. Tofu zbavíme přebytečné vody tak, že ho zabalíme do papírové utěrky a opatrně vymačkáme vodu nebo na pár minut zatížíme těžkou pánví. Tofu nastrouháme do větší misky struhadlem.
  2. Přidáme mouku, skořici, mléko, javorový sirup, sůl a zpracujeme do těsta. Těsto se bude lepit, ale to nevadí. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich švestky. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 4-5 minut.
  3. Připravíme si pudink podle návodu a do pudinku přidáme i směs Blendea SUPERBEAUTY. Vaříme opatrně jen pár minut. Jakmile pudink začne houstnout, přestaneme vařit.
  4. Knedlíky podávejte zalité pudinkem a můžete je ozdobit lístky čerstvé máty.

recept_svestkove_knedliky

Přesně jako od babičky, pouze zajímavěji a o něco zdravěji díky směsi SUPERBOOST :) Podzim může začít.