Strouhaný tvarohový koláč plný bílkovin. Křehký, jemný a lahodný přesně jak má být

Výživová poradkyně Kristýna Volfová se s námi podělila o recept na strouhaný koláč, který obsahuje spoustu bílkovin. Je výživný, rychlý, chutný a vydá na celý pekáč (cca. 12 - 15 kousků).

strouhany_tvarohovy_kolac_recept

Strouhaný koláč s tvarohem a Blendea Vegan proteinem

Ingredience na křehké těsto:

.

Ingredience na jemnou tvarohovou náplň:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 bílky
  • 1/2 balení vanilkového pudinku nebo 1 odměrka rostlinného proteinu Blendea
  • 20 ml javorového sirupu nebo jiného sladidla

POTŘEBUJETE ZPEVNIT SVALY, KLOUBY, KOSTI, NEHTY A VLASY?

Blendea Vegan protein vám pošleme do 48 hodin, a hned jej tak můžete začlenit do svého zdravého jídelníčku.

Klikněte na tlačítko a čtěte o všech prospěšných benefitech.
.

Postup:

  • Smícháme sypké ingredience, máslo, sirup, mléko. Žloutky si smícháme zvlášť a přidáme do sypké směsi. Rukou vytvoříme tuhé těsto, které vložíme na hodinu do mrazáku.
  • Bílky si vyšleháme a přidáme zbytek ingrediencí - pudinkový prášek přidáváme postupně. Směs ve šlehači chvilku šleháme a poté vložíme do lednice.
  • Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů a vyndáme těsto z mrazáku. Rozdělíme na dvě poloviny - první polovinu rukama vymačkáme na plech vyložený papírem (dáme do trouby na 5 min), potom nalijeme tvarohovou vrstvu a nakonec nastrouháme druhou polovinu těsta. To můžete i nakrájet na malé kousky a přidat na tvarohovou vrstvu. Pečeme cca. 35 minut.

strouhany_kolac_s_tvarohem_recept

Strouhaný koláč s tvarohem a Blendea Vegan proteinem