Špaldové velikonoční sušenky na 2 plechy

ZRYCHLENÝ VIDEORECEPT: https://www.youtube.com/watch?v=ZMq53NaJQ6s&feature=youtu.be   Gábi v kuchyni instagram  

Velikonoční sušenky ze špaldové mouky

Ingredience:

  • 340 g špaldové mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 130 g másla
  • 1 vejce
  • 20 g kakaa
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 2 lžičky Blendea SUPERPROTEINU
špaldové sušenky recept

Postup: 

  • Do misky dáme mouku, přisypeme třtinový cukr a promícháme. Přidáme kakao, SUPERPROTEIN Blendea, vanilkový cukr a opět promícháme. Z misky přendáme na vál.
  • Vytvoříme ďůlek, do kterého dáme vejce, máslo a zapracujeme do hladkého těsta. Těsto vložíme alespo na 2 hodiny do lednice.
  • Poté rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme sušenky. Ty vkládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 12 minut při 170 stupních. Ještě teplé můžeme pro lesk potřtít bílkem a po vychladnutí posypat moučkovým třtinovým cukrem.
špaldové velikonoční sušenky velikonoční sušenky
NA SUPERPROTEIN POSLOUCHÁME JENOM CHVÁLU: Má nasládlou chuť, takže je perfektní i do vašich velikonočních sušenek. Objednejte si ho jako součást celoroční zdravé kuchyně a to i pokud právě nesportujete. Pro vaše zdraví to má veliký smysl :)blendea superprotein
  MYSLETE NA TRADICE a upečte si letos i velikonočního beránka Vegana :) velikonoční beránek vegan