Teplá rýžová kaše s kaki a Blendeou SUPERGREENS

Přijde mi, že každé roční období s sebou nese nějaká jídla, která v tu dobu chutnají lépe než po zbytek roku. V létě to bývají například osvěžující zmrzliny, v zimě zase teplé kaše.

A jelikož je zima plná nepříjemných nachlazení, tak je ideální, aby nás kaše nejen zasytila, ale zároveň dodala i spoustu vitamínů – přesně jako tahle.

 

Ingredience na 1 porci:

domaci_ryzova_kase

  • 1 hrnek rýžových vloček (200 ml)
  • 300 ml tekutiny (např. mandlové mléko)
  • 1 lžička Blendea SUPERGREENS
  • kaki nebo libovolné čerstvé nebo mražené ovoce
  • mandle nebo oříšky
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • pro případné doslazení doporučuji stéviové kapky, kokosový cukr, javorový či jiný sirup nebo banán
.

 

Postup přípravy:

Vločky smícháme s rostlinným mlékem a přivedeme k varu. Pokud máte vanilkové lusky, povařte je také.

Plamen ztlumíme a za občasného míchání vaříme do té doby, než se voda absorbuje, vločky změknou a nevznikne kaše.

Hrnec sundáme z plotny a vmícháme Blendeu SUPERGREENS.

ryzova_kase_recept

Pokud nemáte skutečné vanilkové lusky, klidně použijte extrakt jako já

 

Účinky použitých surovin:

  • Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, zelené pšenice, chlorelly a spiruliny. Tyto složky spolu v kombinaci tvoří skvělou směs, která vám pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá Vám přirozenou energii. Balení vystačí na 30 smoothies nebo jiných zdravých receptů. Objednejte ještě dnes. 
  • Rýžové vločky jsou snadno stravitelné a tím pádem vhodné při zažívacích potížích. Díky neutrální chuti jsou vhodné nasladko i naslano.
  • Pravá vanilka je bohatá na antioxidanty.
.