Šťavnatý veganský rebarborový koláč s Vegan proteinem

Sladko-kyselá chuť? Takový je rebarborový koláč. Možná nevypadá rebarbora krásně a nedáte si jí jen tak, ale v koláči nebo buchtě je šťavnatá a ve spojení se sladkým se její chuť vyváží. Recept je zcela veganský.

 

Šťavnatý rebarborový koláč s Vegan proteinem

rebarborovy_kolac_recept

 

  • Doba přípravy: 15 minut + 35 minut pečení
  • Náročnost: lehká
  • Množství: 6 kousků - pekáček 18x16 cm

 

Ingredience:

  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 odměrka třtinového cukru
  • 1 a 1/4 hrnku sojového mléka
  • 1 lžička skořice
  • 3 stonky rebarbory nebo kompotu
  • 1 odměrka Blendea Vegan protein
.

rebarborovy_kolac_recept_suroviny 

 

Postup:

Nejprve si omyjeme rebarboru a předehřejeme si troubu na 180°C. Pokud má rebarbora více dřevnaté stonky, můžeme je oškrábat. V míse smícháme mouku se skořicí, Vegan proteinem a třtinovým cukrem.

Postupně přiléváme mléko až nám vznikne krásná konzistence. Těsto vložíme do pekáčku vyloženým pečícím papírem. Ozdobíme rebarborou a dáme do trouby na cca 30 - 35 minut. Po 10 minutách můžeme buchtu potřít rozpuštěným máslem ghí. Po upečení můžeme posypat moučkovým třtinovým cukrem.

rebarborovy_kolac

 

Myslete na zdraví:

    • Rebarbora detoxikuje organismus, podporuje metabolismus. Počítá se mezi přírodní projímadla. Váže na sebe dobře tuk a je tak účinná v boji s nadváhou.
    • Sojové mléko má nízký obsah škrobu, je tím mnohem vhodnější pro diabetiky. Sojové mléko neobsahuje laktózu a je přirozeně bezlepkové.
    • Blendea Vegan protein regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.
.