RAW datlové kuličky s křupavými pistáciemi, lyofilizovaným banánem a kešu oříšky

Máte chuť na něco dobrého a nechtějí se vám vymýšlet žádné složitosti? Jestli ano, tento recept od @_with.ella je přesně pro vás. Připravte si nepečené datlové kuličky s křupavými ořechy. Ingredience si můžete i upravit podle svého. Takže se nebojte využít fantazii a chuťové buňky ?

raw_datlove_kulicky
Kuličky vypadají opravdu výborně a stejně tak i chutnají

Ingredience na 18-20 kuliček

  • 270 g datlí bez pecky
  • 110 g pistácií + na obalení
  • 140 g kešu oříšků
  • 25 g quinoa vloček (nebo jemných ovesných či rýžových)
  • 30 g pistáciového proteinu (nebo jinou příchuť / lze i vynechat)
  • 25 g oříškového krému
  • 15 g lyofilizovaných banánů
  • s+- 60 ml vody

Postup přípravy

  1. Datle si předem namočte do čisté vody.
  2. Jakmile malinko změknou, rozmixujte je výkonným mixérem do jemné datlové pasty.
  3. Přidejte pistácie, kešu oříšky, protein, oříškové máslo, lyofilizované banány a vše spolu opět rozmixujeme v mixéru do pevného těsta (dle potřeby přidáme vodu).
  4. Nakonec do těsta zapracujte vločky.
  5. Ze vzniklého těsta vyválejte v navlhčených rukách kuličky, které obalte v rozdrcených pistáciích a dáme je do lednice vychladit.

V případě, že se rozhodnete tento recept vyzkoušet, napište nám, jak vám kuličky chutnaly na náš instagram ☺️