Proteinový palačinkový dort s Blendeou a ovocem

Palačinky patří mezi víkendovou klasiku. Už jste z nich někdy zkoušeli udělat dort?

Není na něm nic složitého a naplnit ho můžete tím, co máte nejraději. Navíc když si ho připravíte dopředu, bude krásně proleželý a vy si budete moct přispat.

 

Proteinový palačinkový dort s Blendeou slazený sirupem z agáve

Do receptu patří i 2 vejce, které také dodají bílkoviny a zdravý tuk. Dort ale není vhodný pro vegany a příznivce RAW stravy.

palacinkovy_dort_recept
 

Potřebujete:

  • 500ml mandlového mléka
  • 200g jemně mleté špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • 1 odměrka Blendea Vegan protein
.

 

Postup:

Ve větší míse smícháme mléko, vejce a sirup. Postupně přisypáváme mouku smíchanou s Vegan proteinem.

Vzniklou směs necháme alespoň 10 minut odpočinout. Poté si rozehřejeme pánev. Opékáme nejlépe na lžičce kokosového oleje. Pečeme z obou stran dozlatova.

Vystydlé palačinky můžeme promazat tvarohem, marmeládou, arašídovým máslem, různými alternativami oříškových čokopomazánek apod.

Vrstvíme na sebe. Poslední vrstvu ozdobte ovocem nebo oříšky.

proteinove_palacinky
Tyto palačinky jsou velice syté, takže dort nemusíte vršit "do nebes". Na 4 -5 porcí bude stačit 10 palačinek.
 
proteinove_palacinky_recept
Hotové dílo si dozdobte oblíbeným ovocem, kterým nemusíte vůbec šetřit

 

Zdravotní benefity použitých surovin: 

  • Špaldová mouka je snadněji stravitelná pro vysoký podíl minerálních látek a bílkovin.
  • Agávový sirup se užívá jako přirozené sladidlo. Má nízký glykemický index (30). Nezvyšuje hladinu cukru tak rychle, jako například med nebo bílý cukr.
  • Blendea Vegan protein regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku. Také srovnává hormonální nerovnováhu, zvyšuje ohebnost těla a má anti-age účinky. Objednejte si a v těle vám nebude chybět žádná důležitá stavební látka.  
.