Veganské proteinové lívance s karobovou polevou

Pokud přemýšlíte, jak si zpříjemnit prázdninové dny, mám pro vás skvělý tip. Zkuste si na snídani udělat tyto proteinové lívance s Blendea Vegan proteinem a odstartujte svůj den plní energie. Lívance jsou hezky vláčné a skvěle zasytí, takže jsou vhodné i jako snídaně například před delší letní procházkou. Tak pojďme na to.

 

Veganské proteinové lívance s karobovou polevou

veganske_livance_s_blendeou_recept
 

Ingredience na 1 porci:

  • 50g cizrnové či jakékoliv jiné mouky
  • 1 lžíce lněných semínek + 3 lžíce vody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička agáve sirupu
  • 100ml rostlinného mléka
  • 1 lžička skořice
  • kokosový olej dle potřeby
  • 2 lžíce karobu + 4 lžíce rostlinného mléka
  • 1 odměrka Blendea Vegan protein
.

 

veganske_livance_recept

Vše je naprosto zdravé a smlsne si každý veganský jazýček

 

Postup:

Nejdříve si smícháme lněná semínka s vodou a necháme chvíli odležet, aby se voda do semínek vsákla. Mezitím si v misce smícháme mouku se Vegan proteinem, skořicí a práškem do pečiva, a ke směsi přidáme rostlinné mléko, lněná semínka a agáve sirup. Vše romícháme a lívance poté smažíme na kokosovém oleji.

Mezitím si připravíme polevu smícháním karobu s rostlinným mlékem, kterou pak na lívance nalejeme. Poté lívance už jen nazdobíme např. banánem a borůvkami a můžeme podávat. Dobrou chuť.

.

 

Účinky použitých surovin:

  • Lněná semínka obsahují velké množství vlákniny a jsou skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin. Dále také obsahují kvalitní rostlinné bílkoviny a mnoho vitamínů jako např. vitamíny B, C a E. Mimo to jsou také zdrojem železa, draslíku, vápníku a hořčíku. Dále velmi pomáhají při potížích s trávením, problematickou pletí a jako prevence proti virovým onemocněním.
  • Rostlinná mléka jsou skvělou náhradou za mléko a jogurty kravské, protože oproti němu jsou vysoce zásadotvorné a pomáhají tak udržovat optimální pH krve. To má obrovský vliv na prevenci mnoha onemocnění jako je rakovina, srdeční onemocnění, infekční choroby apod. Dále obsahují až 4 gramy bílkovin na 100 g, což je mnohdy více, než obsahuje krabicové kravské mléko nebo jogurt. Většina z nich je také obohacena o vápník a má ho tedy stejné množství na 100 g jako právě zmiňované kravské mléko.
  • Cizrnová mouka je vyrobena ze syrové cizrny, je tedy přirozeně bezlepková a navíc obsahuje velké množství bílkovin.
  • Kokosový olej je velmi lehce stravitelný, pomáhá se špatným trávením nebo nadýmáním a podporuje látkovou výměnu v organismu, takže zrychluje metabolismus. Tím také posiluje imunitní systém, čemuž pomáhá i vysoký obsah kvalitních tuků.
  • Blendea Vegan protein regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.