Raw lékořicové donuty s karobem, kokosem a pepermintovou polevou

Jako malé mi lékořice moc nevoněla. Ale jak čas plyne a chuťové buňky se mění, moc ráda jí teď občas do nějakého pečení či nepečení používám.

Tyhle mini raw donutky jsou skvělá dodávka energie a taková hitparáda chutí lékořice s karobem.

A peprmintová poleva na to? Vynikající.

 

Raw lékořicové donuty s karobem a pepermintovou polevou

Ingredience:

  • 3 pláty datlové pasty (v podstatě kolik chcete donutků, tolik datlové pasty)
  • 1 hrníček strouhaného kokosu
  • 3 veliké lžíce karobu
  • 2 veliké lžíce sušeného lékořicového kořene
  • agávový sirup na dochucení
  • 2 lžičky Blenda SUPERGREENS pro ještě silnější zdravotní benefity RAW donutů
.
raw_donuty_recept

Peprmintová poleva:

.

 

Postup:

Všechny uvedené ingredience na donuty pořádně rozmixujte ve food procesoru, nebo, máte – li, v Thermomixu.

Dochuťte agáve sirupem, když budete chtít. Z hotového těsta potom tvořte donutky, velikost podle sebe.

Ingredience na peprmintovou polevu rozmixujeme v mixéru, necháme chvilku ztuhnout a poté donutky z jedné strany do polevy namočíme.

raw_donuty

Zdravotní účinky ingrediencí:

  • Datle: Že jsou perfektní zdroj rychlé energie, o tom není pochyb. Díky vysokému obsahu taninů pomáhají při střevních potížích, jsou skvělým antioxidantem a dokonce jsou považovány za brainfood“ – podporují mozkové funkce.
  • Karob: Super náhrada kakaa, s obsahem taninů je stejně dobrý kamarád se střevy jako datle, navíc neobsahuje žádné alergeny ani kofein. Je bohatý na vlákninu i bílkoviny.
  • Lékořice: Výborný lék na plicní choroby, snižuje horečku a je to super antioxidant. Jestliže trpíte zácpou, lékořice je fajn přírodní projímadlo. Taky umí tlumit křeče a alergické reakce.
.