Měkké kávové cookies ze špaldové mouky a ovesných vloček

Cookies by neměly běhat jen v internetových prohlížečích, ale hlavně v našich svačinových krabičkách a měly by hlavně provonět celý dům. Tyhle to splňují. I když, nezaručujeme, že se do té krabičky ke svačině vůbec dostanou. Jsou totiž opravdu výborné a vy budete v obrovském pokušení, abyste je nesnědli všechny hned po vyndání z trouby.

kavove_susenky_recept
Kávové sušenky vypadají skvostně, ale věřte, ještě lépe voní

Ingredience:

  • 180 g hladké špaldové mouky
  • 35 g kokosového cukru
  • 80 g jemných ovesných vloček
  • 1 čl prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 70 g kešu ořechů (doporučuji aspoň na 15 min namočit do vlažné vody)
  • 15 g oříškového krému
  • 100 ml Blednea SUPERCOFFEE
  • 20 g kokosového oleje
  • 1 pl citrónové šťávy
  • 40 ml vlažného rostlinného mléka
.

Postup přípravy:

  1. 1 čajovou lžičku směsi SUPERCOFFEE zalijte 100ml horké vody a následně nechte chladnout.
  2. V míse smíchejte mouku, vločky, kokosový cukr, prášek do pečiva, špetku soli, překrájené kešu ořechy.
  3. Do sypkých ingrediencí vmixujte vlažné mléko, kešu máslo, vlažné SUPERCOFFEE, citrónovou šťávu a změklý kokosový olej.
  4. Ze vzniklého těsta mezi namočenými dlaněmi vytvořte placky, které vyskládejte na plech s papírem na pečení.
  5. Sušenky dejte péct na 190°C na 25-30min. 

Sušenky jsou hotové rychle a provoní celý byt. Dejte nám o svých cookies vědět, označte nás na instagramu.