Dýňový cheesecake z BeBe sušenek (navodí pravou podzimní atmosféru)

Podzim s sebou přináší sezonní suroviny, které v ostatních ročních obdobích v kuchyni moc nepoužíváme. Byla by ale škoda neužít si gastronomicky tuto část roku na plné obrátky.

Pojďme si udělat dýňový “čískejk”. Jeho chuť mile překvapí vás i každého, kdo ho ochutná. Časově příprava zabere tak tři hodinky, ale výsledek rozhodně stojí za to. Věřte mi, já ho doma málem nestihla ani nafotit, jak rychle zmizel :)

dynovy_cheesecake_recept

Dýňový cheesecake skvěle chutná například s datlovým sirupem. Ten náš není veganský, protože obsahuje vejce i smetanu.

Ingredience: 

  • 3 balení sýru Philadelphia (tento smetanový sýr má kořeny z Americe, odkud cheesecake jako takový pochází, ale rozhodně není problém použít například krémovou Lučinu, která je i o poznání levnější. Originální Philadelphii seženete třeba v Bille nebo Albertu)
  • 3 polévkové lžíce smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • cca 150g dýňového pyré (lze přidat i více, záleží, jak moc výraznou dýňovou chuť preferujete)
  • cca 100g kokosového cukru 
  • 1 čajová lžička skořice
  • 200g Bebe celozrnných sušenek
  • 100g přepuštěného másla
  • 1 čajová lžička imunitní směsi Blendea SUPERBOOST

Záměrně u několika bodů píšu “cca”, protože záleží hodně na vaší chuti. Co je sladké pro mě, nemusí být sladké pro vás.

A navíc, ochutnávání v průběhu pečení je základ úspěchu :)

cheesecake_z_dyne_hokkaido

Pečená dýně Hokkaido zbavená semínek

Co je to imunitní směs superpotravin Blendea SUPERBOOST?

Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.

BIO kvalita veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.

Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o účincích.
.

Postup přípravy:

  1. Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. Nakrájenou dýni dáme péct přibližně na 40 minut do měkka. Poté ji lžící zbavíme slupky a dužinu rozmixujeme na pyré.
  2. Mezitím, co bude dýňové pyré chladnout, v mixéru rozdrtíme BeBe sušenky a v misce je smícháme s přepustěným máslem a směsí Blendea SUPERBOOST. Následně natlačíme do kulaté formy na dort a vytvoříme tak korpus.
  3. Dále vyšleháme smetanový sýr s vejcem, kokosovým cukrem, smetanou a skořicí a do směsi přimícháme dýňové pyré. 
  4. Krém vlijeme do formy na korpus a pečeme na 160 stupňů cca 50 minut. Do té doby, než nezačne cheesecake uprostřed tmavnout.
  5. Vychladnout necháme ještě v troubě, aby dort nepopraskal a poté servírujeme. 

cheesecake_z_hokkaido

Vychutnejte si podzim a podpořte tak svou imunitu díky směsi Blendea SUPERBOOST