Lahodná drožďová pomazánka pro pohodové víkendové ráno
Dobrých receptů na pomazánky není nikdy dost. Pokud zrovna přemýšlíte, co si dáte přes víkend ke snídani nebo co připravíte na posezení s přáteli či rodinou, jste tu správně.
Její název možná není úplně lákavý, ale jen si představte tu vůni droždí. Určitě stojí za to, dát jí šanci a drožďovou pomazánku si připravit. S opečeným toastíkem chutná opravdu skvěle a společně se zeleným nápojem Blendea SUPERGREENS je to nejlepší kombinace pro (nejen víkendové) ráno.
Ingredience na 4 fajn porce:
- 2 lahůdkové droždí
- 2 vajíčka
- 100g másla
- 1 střední cibule
- 2 lžíce hořčice
- olivový olej a sůl
ZAČNĚTE AKTIVNÍ DEN S NÁPOJEM BLENDEA SUPERGREENS. CO TO JE?
Směs usušených zelených superpotravin (chlorella a spirulina, zelený ječmen, mladá pšenice a špetka svěží máty).
Tělu doplní prospěšné vitamíny a minerály, pomůže se správným zažíváním, nakopne imunitu a doplní potřebnou energii. Na jaře pomůže s přirozenou detoxikací organismu.
Klikněte na tlačítko níže a čtěte o všech pozitivních účincích.
Postup:
- Jedno vajíčko uvaříme natvrdo.
- Na olivovém oleji opečeme cibulku.
- Když je cibulka středně opečená, nasypeme k ní rozdrobené droždí. Nemícháme, počkáme až droždí samo povolía a vypaří se všechna voda.
- Když cibulka začne připékat, promícháme.
- Hrnec odstavíme z ohně, rozklepneme do něj vajíčko a rychle promícháme, aby se nesrazilo.
- Přidáme hořčici s máslem a mícháme.
- Jakmile bude máslo rozpuštěné, rozmixujeme pomazánku ponorným mixérem do hladka.
- Nakonec nakrájíme vařené vejce a přimícháme ho k hladké pomazánce.
- Podle chuti dosolíme.
- Pomazánku můžeme konzumovat hned teplou (a více tekutou) nebo ji nechat odstát ať trochu ztuhne.
Dobrou chuť :)