Lahodná drožďová pomazánka pro pohodové víkendové ráno

Dobrých receptů na pomazánky není nikdy dost. Pokud zrovna přemýšlíte, co si dáte přes víkend ke snídani nebo co připravíte na posezení s přáteli či rodinou, jste tu správně.

Její název možná není úplně lákavý, ale jen si představte tu vůni droždí. Určitě stojí za to, dát jí šanci a drožďovou pomazánku si připravit. S opečeným toastíkem chutná opravdu skvěle a společně se zeleným nápojem Blendea SUPERGREENS je to nejlepší kombinace pro (nejen víkendové) ráno.

drozdova_pomazanka_recept

Ingredience na 4 fajn porce:

  • 2 lahůdkové droždí
  • 2 vajíčka
  • 100g másla
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • olivový olej a sůl

ZAČNĚTE AKTIVNÍ DEN S NÁPOJEM BLENDEA SUPERGREENS. CO TO JE?

Směs usušených zelených superpotravin (chlorella a spirulina, zelený ječmen, mladá pšenice a špetka svěží máty).

Tělu doplní prospěšné vitamíny a minerály, pomůže se správným zažíváním, nakopne imunitu a doplní potřebnou energii. Na jaře pomůže s přirozenou detoxikací organismu.

Klikněte na tlačítko níže a čtěte o všech pozitivních účincích.

.

Postup:

  1. Jedno vajíčko uvaříme natvrdo.
  2. Na olivovém oleji opečeme cibulku.
  3. Když je cibulka středně opečená, nasypeme k ní rozdrobené droždí. Nemícháme, počkáme až droždí samo povolía a vypaří se všechna voda.
  4. Když cibulka začne připékat, promícháme.
  5. Hrnec odstavíme z ohně, rozklepneme do něj vajíčko a rychle promícháme, aby se nesrazilo.
  6. Přidáme hořčici s máslem a mícháme.
  7. Jakmile bude máslo rozpuštěné, rozmixujeme pomazánku ponorným mixérem do hladka.
  8. Nakonec nakrájíme vařené vejce a přimícháme ho k hladké pomazánce.
  9. Podle chuti dosolíme.
  10. Pomazánku můžeme konzumovat hned teplou (a více tekutou) nebo ji nechat odstát ať trochu ztuhne.

Dobrou chuť :)