Proteinové datlové kuličky s kešu (RECEPT)

Proteinové kuličky ze čtyř ingrediencí? Žádný problém. Navíc jsou vegan, bez cukru, lepku a laktózy. A i přesto, že se to nemusí zdát, díky obsahu zdravých tuků a proteinů vás zasytí. Ideální svačinka a zároveň dezert na náročné dny.

 

Proteinové datlové kuličky s kešu

proteinove_datlove_kulicky

Ingredience na 8 kuliček:

  • 5 ks čerstvých datlí
  • 50 g kešu ořechů
  • 20 g rostlinného proteinového prášku
  • 5 ml kokosového oleje
  • 10 ml vody
  • Popřípadě sladidlo
  • 1 lžička Blendea SUPERGREENS
.

 

 

Postup přípravy:

Datle vypeckujeme, vložíme do mixéru a přidáme k nim i ostatní ingredience. Vše mixujeme do hladké, lepkavé směsi. Vyndáme ji z mixéru do misky a zpracujeme rukama. Ze směsi poté tvoříme menší kuličky.

Vzniklé kuličky můžeme obalit v kokosu, kakau nebo například v prášku z kustovince čínské, jako jsem tkusila já. Když máme obaleno, můžeme kuličky rovnou jíst, nebo je ještě dát na pár hodin ztuhnout do ledničky. Poté jsou ještě chutnější. Snězte je ideálně do 3 dnů. Dobrou chuť!

TIP: Místo kešu ořechů můžete použít jakékoli jiné, které vám chutnají - pistácie, mandle, lískový oříšek. 

proteinove_datlove_kulicky_recept

Těsto musí být tužší, aby se dalo tvarovat. Datlové kuličky jsou příjemné na zkus a zaženou chutě na sladké.

 

Účinky použitých ingrediencí:

  • Kešu ořechy jsou výborným zdrojem mědi a dobrým zdrojem fosforu, hořčíku, manganu a zinku.
  • Datle jsou bohaté na draslík, vitamíny A, B, niacin, měď a železo. Pečují o svěžest a soustředěnost a jsou vhodný zdroj na rychlé doplnění energie.
  • Lžička Blendea SUPERGREENS denně podpoří vaše zažívání, dodá vám více energie a podpoří například i kvalitní spánek. Objednejte si Blendeu ještě dnes!
.