Měkounké cestovatelské proteinové muffiny s čokoládou a tvarohem
Plánujete celodenní letní výlet a nechcete být o hladu? Upečte si lahodnou svačinu, která dodá sílu a energii na celý den.
Rozhodně lepší varianta, než zaběhnout do rychlého občerstvení pro několik porcí hranolek.
Muffiny po vychladnutí naskládejte do pevné uzavíratelné mističky tak, aby vám během dne neokoraly.
Z ingrediencí připravíte 12 nadýchaných muffinů. Jeden kousek má 82kcal, 1,4g tuku, 11,8g sacharidů a 4,1g bílkovin.
INGREDIENCE:
- 100 g namletých vloček
- 2 vejce
- 50 g odtučněného tvarohu
- střední banány (cca 140 g)
- 30 g medu
- 1 ČL kypřícího prášku
- 1PL kakaa
- 20 g čokolády
- cca 20 ml mléka (jen na doředění směsi, není potřeba moc)
- 25 g Blendea Vegan proteinu
1 odměrka Blendea vegan proteinu je zároveň denní doporučenou dávkou. Pokud sportujete, denní dávka jsou 2 zarovnané odměrky (50 g).
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Nejdříve si v misce vyšleháme vejce s medem do pěny.
- Ke směsi přimícháme rozmačkaný banán a následně přidáme i protein a vločky.
- Ve finále přimícháme nalámané kousky čokolády a směsí naplníme muffinové košíčky tak do 2/3. Já jsem si trochu směsi nechala a do ní přimíchala kakao, abych měla nějaké i kakaové.
- Pečeme na 180 stupňů cca 30 - 40 minutek. Kontrolujeme špejlí. Až se na ní nebude lepit těsto, muffiny jsou hotové.
Všechny ingredience jsou zdravé, a pokud to s muffiny nebudete přehánět, nehrozí ani přibírání na váze
Muffiny pečte 30 - 40 minut na 180 stupních
Muffiny jsou velice vláčné a měkké. Přesně takové mají muffiny být :)