Cizrnová pomazánka s jogurtem a sýrem cottage

Cizrnová pomazánka je velice vydatným zdrojem rostlinných bílkovin. Cottage sýr a jogurt dodají živočišné bílkoviny.

Sytá, zdravá a lehce roztíratelná konzistence se skvělou chutí se stane oblíbenou svačinkou pro celou vaši rodinu :)

cizrnova_pomazanka_recept

 

Ingredience:

  • 1 plechovka cizrny
  • 100g sýru cottage
  • 1 kelímek řeckého jogurtu (140g)
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1/3 citronu
  • sůl a pepř podle chuti, 1 stroužek česneku
  • 1 ČL Blendea SUPERGREENS

Cibulku nemusíte mixovat, stačí s ní posypat pomazánku při podávání.

.

Postup:

  • Nejdříve cizrnu z plechovky zbavíme vody – POZOR! Vodu nevyléváme úplně, budeme ji potřebovat na případné zředění pomazánky
  • K cizrně přidáme cottage sýr, jogurt a důkladně rozmixujeme
  • Do směsi vymačkáme citron, přidáme pepř, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a důkladně promícháme
  • Pokud vydržíme, necháme přes noc odležet a můžeme servírovat například s opečenou kaiserkou, či jiným oblíbeným pečivem. Pomazánku ale můžete jíst klidně ihned.

cizrnova_pomazanka

.