Nadýchané bezlepkové lívance s Blendeou
Už jste někdy jedli zelené lívance? Nebojte, sice vypadají trochu jedovatě, ale jejich chuť vás zajisté příjemně překvapí..:) Navíc se v nich nenachází žádný cukr, lepek ani laktóza. Ideální jsou v kombinaci s čerstvými jahodami nebo malinami.
Potřebovat budete:
- 50g bezlepkové mouky
- 2 lžičky Blendea SUPERGREENS
- 1 vejce
- 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku
- 3 lžičky kokosového nebo rostlinného oleje
- 2 lžičky datlového sirupu (či jiné zdravé sladilo)
- 20ml vody
Postup:
Nejprve si v míse smícháme všechny suché suroviny. Poté k nim postupně přidáváme mokré. Vše metličkou vyšleháme v hladké hustší těsto. To necháme chvíli odstát a mezitím si rozpálíme pánev. Pokud má nepřilnavý povrch, můžeme péct lívance i na sucho, ale je lepší na ní dát lžičku kokosového nebo rostlinného oleje a péct na něm.
Když je pánev rozpálená, vytváříme na ní lívance. Také můžete použít lívanečník. Pečeme je z obou stran do zlatova, většinou stačí maximálně 30 sekund. Poté lívance naskládáme na sebe, dochutíme a dozdobíme například ovocem či různými semínky. Dobrou chuť!
Lívance skvěle doplní čerstvé ovoce nebo domácí marmeláda
Zdravotní benefity použitých surovin:
- Bezlepkovou mouku zahrnují do svého jídelníčku především celiaci (lidé s intolerancí na lepek). Zajišťuje náhradu za běžnou bílou mouku. Dá se využívat na všechny způsoby a určitě není od věci ji jednou za čas za tu klasickou nahradit, i v tom případě, že intolerancí na lepek netrpíte. Je totiž přirozeně stravitelnější. Věřte, že vám vaše tělo poděkuje.
- Datlový sirup, jak už název napovídá, se vyrábí z čerstvých zralých datlí. Chuťově je to král mezi sirupy a je dost podobný medu. Obsahuje velké množství vlákniny a má vysokou sladivost. Zkuste ho zařadit do svého jídelníčku a nahradit jím bílý rafinovaný cukr.
- Blendea SUPERGREENS je směsí zeleného ječmene, mladé pšenice, chlorelly a spiruliny, ideálním pomocníkem při jarní únavě či očistě!
Lívance se skvěle hodí jako víkendová snídaně až do postele. Potěšte se!