Nízkokalorický banánový chlebíček ze špaldové mouky s borůvkami
Že se nedá mlsat bez výčitek? Nesmysl! Mám pro vás jednoduchý recept na banánový chlebíček s borůvkami s pouhými 164 kcal na porci. Navíc obsahuje suroviny, které jsou pro tělo velice prospěšné.
Chuť banánového chlebíčku je naprosto dokonalá. Díky přidanému tvarohu docílíte té nejvláčnější textury a borůvky uvnitř dodají lehkost na jazyku.
Slavný banánový chlebíček můžete přetvořit k obrazu svému. Pokud milujete ořechy, neváhejte a pár nadrcených přidejte do těsta stejně tak, jako jsem to já udělala s borůvkami.
Ingredience:
- 180 g špaldové mouky
- 4 Zralé banány
- Hrst borůvek
- 2 Vejce
- 1 PL Mléka
- 1 PL Čekankového sirupu
- 100 g Polotučného tvarohu
- 1/2 Kypřícího přásku do pečiva
- 30 g Blendea Vegan protein
POTŘEBUJETE ZPEVNIT SVALY, KLOUBY, KOSTI, NEHTY A VLASY?
Blendea Vegan protein vám pošleme do 48 hodin, a prakticky hned jej tak můžete začlenit do svého zdravého jídelníčku.
Postup přípravy:
- Troubu předehřejeme na 180°C .
- Rozmačkáme 3 banány, přidáme vejce, tvaroh, mléko, čekankový sirup a směs spojíme.
- V druhé nádobě smícháme suché ingredience: mouku, SUPERPROTEIN a kypřící prášek.
- Obě směsi opatrně promixujeme a vytvoříme hustší těsto, do kterého nakonec vsypeme borůvky.
- Těsto navrstvíme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy na chleba a vršek dozdobíme zbývajícím banánem, který rozřízneme na půl.
- Pečeme přibližně 45 minut do zlatova.
Blendea Vegan protein podporuje růst a zachování svalové hmoty, blahodárně působí na šlachy a klouby.