Superproteinový banánový chlebíček pro pohodové víkendové odpoledne :)

Znáte ten pocit? Víkendové odpoledne, na stole se paří z kávy a z trouby krásně voní domácí pečivo.

Dnes se naučíte recept na výborný a sytý banánový chlebíček, který vám pokaždé připomene bezstarostné víkendové odpoledne doma.

Díky Blendea Vegan protein navíc dodáte tělu bílkoviny pro pevnost svalů, kostí a šlach.

bananovy_chlebicek_recept_1

Je skutečně čas zapomenout na kupované balené, mražené a dopékané pečivo. Trendem je dnes domácí výroba, kdy máte jistotu v čerstvosti a kvalitě použitých surovin. Z doma upečeného pečiva na sebe navíc budete pyšní a o to více vám bude chutnat.

Ingredience:

  • 1 odměrka Blendea Vegan protein
  • 3 zralé banány
  • 2 hrnky mandlového mléka
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1/3 hrnku sekané čokolády
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • 1/3 hrnku rozpuštěného rostlinného másla
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • mandlové plátky na ozbobu

bananovy_chlebik_recept

Pouze zdravé a chutné suroviny. Žádné mražené a dopékané prefabrikáty z velkovýroben.

Postup přípravy:

  • Troubu rozehřejeme na 180°C. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem.
  • 2 banány důkladně rozmačkáme vidličkou, promícháme s mandlovým mlékem i rozpuštěným rostlinným máslem.
  • Do banánové směsi vsypeme všechny suché ingredience a promícháme tak, aby v těstě nezůstala žádná suchá místa.
  • Těsto přemístíme do formy, povrch uhladíme, poklademe ho banánem rozkrojeným na polovinu, zasypeme sekanou čokoládou a mandlovými plátky.
  • Pečeme přibližně 30 minut, dokud dřevěná špejle zapíchnutá do chlebíčku nezůstává suchá.
  • Po upečení necháme vychladnout na mřížce a krájíme na plátky.
.