Měkounké veganské banánové muffiny s Vegan proteinem

Jak jste si asi všimli, venku se nám pomalu začíná ochlazovat, a co může být lepší, než si po chladném dni sednout k teplému čaji a čerstvě upečeným zdravým muffinům?

Právě na takové muffiny pro vás mám dnes recept. Jsou jednoduché, rychlé, pouze ze zdravých ingrediencí a vhodné také např. na cesty nebo jako rychlá snídaně do ruky. Tak pojďme na to!

 

Veganské banánové ovesné muffiny s Blendea Vegan proteinem

bananove_veganske_muffiny
 

Ingredience na asi 8-10 kousků:

  • 1 hrnek ovesné mouky (rozmixovaných ovesnch vloček)
  • 3 zralé banány
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce agáve sirupu (nebo jiného sladidla)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • ¼ hrnku mého oblíbeného Blendea Vegan proteinu
.

 

bananove_muffiny_recept
 

Postup:

Nejdříve v míse rozmačkáme banány. K banánům přidáme kokosový cukr a agávový sirup a promícháme. V další míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, Vegan protein, skořici a sůl a dobře promícháme.

Poté přidáme do suchých ingrediencí banánovou směs a promícháme. Těsto necháme asi 3 minuty odležet a poté jím naplníme muffinové formičky. Muffiny pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 12-15 minut. Po vyndání z trouby necháme muffiny mírně vychladnout a můžeme podávat. Výborné jsou např. s arašídovým máslem nebo tahini pastou.

Dobrou chuť!

 

Účinky použitých surovin:

  • Rozmixované ovesné vločky jsou výbornou alternativou za bílou mouku. Obsahují velké množství bílkovin, vitaminů skupiny B, vápník, železo nebo fosfor a mají mnoho vlákniny, takže nás dokáží na dlouhou dobu zasytit.
  • Banány jsou skvělým zdrojem energie, mají příznivý vliv na trávení, jsou plné antioxidantů a působí příznivě proti stresu. Jsou také dobrým zdrojem draslíku a hořčíku.
  • Kokosový cukr je bohatý na vitamíny skupiny B, hořčík, draslík, zinek , železo a antioxidanty.
  • Blendea Vegan protein v jedné dávce dodá 21 gramů kvalitních rostlinných bílkovin.
.