Velikonoce jsou tady a beránek k nim patří stejně jako linecké cukroví k Vánocům. Na stole proto nesmí nikdy chybět. Tentokrát jsem pro vás připravila veganskou verzi, která je ale stejně tak chutná.
Velikonoční beránek vegan ze špaldové mouky
- Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení
- Náročnost: lehká
- Množství: 1 beránek
Ingredience:
- 120 g špladové hladké mouky
- 50 g třtinového cukru
- 150 ml rostlinného vanilkového mléka
- 70 ml oleje
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 banán
- třtinový moučkový cukr a rozinky na ozdobu
- 2 lžičky veganského Blendea SUPERPROTEINu
Postup:
- V míse smícháme mouku, kypřící prášek, cukr a SUPERPROTEIN Blendea. Přilijeme mléko, olej a promícháme. Naposledy přidáme rozmačkaný banán.
- Formu vysypeme moukou a směs do ní přelejeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů 25-30 minut. Hotového vychladlého beránka posypeme moučkovým třtinovým cukrem, ozdobíme rozinky a mašličkou.
- Já jsem použila silikonovou malou formu na beránka a z 1 dávky jsem upekla dva.
Zdravotní účinky použitých surovin:
- Špaldová celozrnná mouka se vyznačuje svou oříškovou chutí a vůní. Hodí se na přípravu sladkých i slaných receptů.
- Třtinový cukr je považován za zdroj minerálních látek, který obsahuje kromě sacharózy i glukózu a fruktózu. Je nutričně hodnotnější jako bílý cukr, v těle je lepší využitelný a organismus tolik nezatěžuje. Ale pozor, nadměrné slazení jakýmkoli cukrem škodí.
- Banány jsou skvělým zdrojem energie, mají příznivý vliv na trávení, jsou plné antioxidantů a působí příznivě proti stresu. Jsou také dobrým zdrojem draslíku a hořčíku.
- Blendea SUPERPROTEIN – směs 2 rostlinných proteinů a 4 superpotravin. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.
NA SUPERPROTEIN POSLOUCHÁME SAMOU CHVÁLU: Má neutrální nasládlou chuť, takže je perfektní i do pečení.
Objednejte si ho jako součást vaší zdravé kuchyně a to i pokud právě nesportujete denně. Pro vaše zdraví to má veliký smysl 🙂
A CO SUŠENKY? Ty k velikonoční tabuli neodmyslitelně patří. Klikněte na obrázek.