Miluju drobenkové koláče. Crumble je jejich rychlejší, snadnější varianta. Říká se mu letní dezert s křupavou pokličkou. Měnit můžete jak ovoce pod pokličkou, tak samotnou drobenku. My pro vás dnes máme super veganskou, švestkovojablečnou verzi.
Švestkovojablečný veganský crumble se SUPERPROTEINEM
- Doba příprava: 20 minut
- Náročnost: lehká
- Množství: 2 porce
Ingredience:
- 150g švestek
- 150g jablek
- 40g špaldové mouky
- 40g třtinového cukru
- 40g kokosového oleje
- 40g ovesných vloček
- 1 lžička skořice
- 1 zarovnaná odměrka Blendea SUPERPROTEIN
Postup:
Jablíčka a švestky omyjeme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Rozmixovanou směs dáme do zapékací misky. V misce smícháme mouku, cukr, vločky a kokosový olej. Vznikne nám drobenka, kterou nasypeme rovnoměrně na ovoce. Dáme do předehřáté trouby na 25 minut při 180°C
Zdravotní benefity použitých surovin:
- Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem energie, protože se skládají z komplexních sacharidů. Používají se do sladkých i slaných pokrmů a rychle zaženou hlad. Nejoblíbenější jsou u sportovců a řadí se mezi fitness potravinu.
- Jablka obsahují velké množství vitaminu C, dále vlákniny a vody, což jsou dvě látky, které přispívají ke zmírnění hladu a zvyšují pocit sytosti.
- Blendea SUPERPROTEIN – přírodní rostlinný protein, který obsahuje rostlinné proteiny a superpotraviny. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.
Pro Blendea kuchyni s láskou Gábi Klikněte a sledujte i můj Instagram pro stále nové zdravé inspirace.