Veganská kuchyně není vůbec složitá, jak se někomu může zdát. Chuťově i výživově lze nahradit témeř vše. My pro vás tentokrát máme recept na veganskou vajíčkovou pomazánku. Ano, plně veganskou, takže bez vajec ? Můžete ji servírovat třeba s topinkami na Velikonoce, které už klepou na dveře.
Tajemství chuti vajíček je v černé soli. Na e-shopech se zdravou stravou je běžně dobře dostupná. Sehnat se dá ale i ve specializovaných kamenných obchodech se zdravou výživou. Není to tedy nic nereálného.
Na 4 vydatné porce budete potřebovat:
- 1 plechovku bílých fazolí
- 1 lžíci olivového oleje
- 1/3 lžičky černé soli
- 1 lžíci hořčice
- 2 kyselé okurky
- 1 lžičku imunitní směsi Blendea SUPERBOOST
- oblíbené bylinky na ozdobu
V receptu používáme imunitní směs Blendea SUPERBOOST. Co to je?
Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.
BIO kvalita a veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky. Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o pozitivních účincích.
Postup přípravy:
- Fazole propláchněte studenou vodou a vsypte do větší misky.
- Pomocí šťouchadla, vidličky, případně ručního mixéru, pokud chcete mít výslednou pomazánku jemnou, rozmačkejte fazole na kaši.
- Kyselé okurky nakrájejte nadrobno a přidejte do misky společně se všemi ostatními ingrediencemi kromě bylinek.
- Pomazánku důkladně promíchejte a nechte chvíli chladit.
- Podávejte s opečeným chlebíkem nebo na jednohubkách a dozdobte čerstvými bylinkami.
Tuto pomazánku nebo dokonce i míchaná vejce bychom mohli vytvořit také z tofu. Ovšem fazole jsou nutričně výživnější, proto jsem se rozhodla právě pro tuhle variantu. Dejte vám vědět do komentářů, jak vám chutnala.
MILUJETE LUŠTĚNINY?
Příště vyzkoušejte Jemný čočkovo-batátový krém s kokosovým mlékem.