Hledáte rychlý letní recept, který můžete měnit podle sezónního ovoce. Recept neobsahuje žádnou mouku a přes to je krásně lehký, nadýchaný a svěží.
Domácí tvarohová roláda s rybízem
- Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny chlazení v lednici
- Náročnost: střední
- Množství: 14 ks
Těsto:
- 5 domácích vajíček
- 3 lžíce karobu
- 2 lžíce xylitolu
- 1 odměrka Blendea SUPERPROTEIN
Náplň:
- 500g nízkotučného tvarohu
- 100g rybízu
- 50g xylitolu
- + rybíz a tvaroh na ozdobu
Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme spolu se sladidlem v tuhý sníh.
V závěru na nejnižší otáčky zašleháme žloutky. Metlou opatrně vmícháme SUPERPROTEIN a karob.
Těsto rozetřeme do tenké vrstvy na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 200°C asi 12 minut.
Mezi tím si tvaroh smícháme se sladidlem a čerstvým rybízem. Poté náplň rozetřeme na vychladlé těsto a opatrně zabalíme do rolády.
Roládu pomažeme tvarohem a posypeme rybízem. Dáme minimálně na 2 hodiny do lednice a můžeme podávat.
Myslete na své zdraví:
- Rybíz má vysoký obsah vitaminu C, karotenů, retinolu, vápníku a jiných životně nezbytných živin. To dělá z rybízuovoce maximálně vhodné pro posílení naší imunity.
- Xylitol je sladidlo z březové kůry. Je sladký jako cukr, ale má o 40% nižší energetickou hodnotu a nízký glykemický index (13).
- Blendea SUPERPROTEIN – přírodní rostlinný protein, který obsahuje rostlinné proteiny a superpotraviny. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku. Srovnává hormonální nerovnováhu, zvyšuje ohebnost těla a má anti-age účinky.