Sorbet si vždy držel pověst „luxusního pití“. Ve skutečnosti je ale velice jednoduchý, a pokud se uspokojíte s verzí bez alkoholu, tak i velice zdravý.
Sorbet pijte nebo jezte z misky jako já jako zdravou náhradu pamlsků a slazených nápojů, nebo jako vítané osvěžení. V receptu jsem spojila více surovin, aby byl nápoj co nejzajímavější.
Švestkový sorbet s dýní a Blendeou
- Doba přípravy: 30 minut
- Náročnost: lehká
- Množství: 2 porce
Na 1 porci budeme potřebovat:
- ½ hrnku mražených švestek
- hrst mražené dýně
- 2 – 3 mražené banány
- ½ hrnku mražených jahod
- 1 – 2 hrsti čerstvého špenátu
- pár lístků máty
- 1 lžička zelené směsi Blendea
- 1 lžička Maca prášku
- 2 lžičky chia semínek
- voda nebo rostlinné mléko dle konzistence
Postup přípravy:
Všechny přísady dáme do mixéru a rozmixujeme do sorbetové konzistence. Sorbet jsem pak posypala goji, sušenou moruší, vlašskými ořechy, kakaovými boby a kokosovými chipsy.
TIP: Pro větší požitek můžete přidat i RAW kakao. Určitě nezapomeňte na směs superpotravin Blendea SUPERGREENS, která znásobí zdravotní benefity sorbetu.
Pokud nemáte úplně všechny suroviny, nevadí. Výborný sorbet si uděláte i z jejich části.
Účinky použitých surovin:
- Maca peruánská je známá pro své blahodárné účinky na optimální hladiny hormonů včetně těch ženských.
- Jahody obsahují obrovské množství vitaminu C, díky kterému se lépe vstřebá železo z chia semínek.
- Švestky pomáhají chránit srdce a cévy.
- Špenát je skvělým zdrojem vitamínu A a K.
- Směs 5 zelených superpotravin Blendea SUPERGREENS posiluje imunitu a nakopává organismus. Vyzkoušejte její účinky i vy a objednejte si ji raději hned!