Švestkové knedlíky mohou být gastronomickým vrcholem švestkové sezony, která vrcholí právě koncem září.
Abychom klasický recept našich babiček zmodernizovali a připravili jeho novou, zajímavější verzi, tvaroh vyměníme za tofu a knedlíky ozvláštníme pudinkovou omáčku se směsí Blendea SUPERBEAUTY.
Na 10 knedlíků potřebujeme:
- 200 g neochuceného natural tofu
- 100 g polohrubé mouky (bezlepková)
- 3 lžičky skořice
- 1,5 lžíce javorového sirupu
- 70 ml rostlinného mléka
- špetku soli
- 10 švestek
Pudinková omáčka:
- 500 ml mléka
- vanilkový pudink
- 1 lžíce javorového sirupu
- 3 lžičky „zkrášlující směsi“ Blendea SUPERBEAUTY
Co je to směs Blendea SUPERBEAUTY?
Směs sušeného bobulovitého ovoce, houby tremelly, jílu křemeliny a kořene čekanky, která posilňuje hustotu a lesk vlasů, pevnost a růst nehtů a jasný tón pleti.
Má výbornou ovocnou chuť a prospěšné účinky. Klikněte na tlačítko níže a čtěte o nich podrobněji.
Postup přípravy:
- Tofu zbavíme přebytečné vody tak, že ho zabalíme do papírové utěrky a opatrně vymačkáme vodu nebo na pár minut zatížíme těžkou pánví. Tofu nastrouháme do větší misky struhadlem.
- Přidáme mouku, skořici, mléko, javorový sirup, sůl a zpracujeme do těsta. Těsto se bude lepit, ale to nevadí. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich švestky. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 4-5 minut.
- Připravíme si pudink podle návodu a do pudinku přidáme i směs Blendea SUPERBEAUTY. Vaříme opatrně jen pár minut. Jakmile pudink začne houstnout, přestaneme vařit.
- Knedlíky podávejte zalité pudinkem a můžete je ozdobit lístky čerstvé máty.
ZŮSTALY VÁM JEŠTĚ ŠVESTIČKY?
Připravte si podzimní švestkovo-jablečný veganský crumble.