Švestkové knedlíky s tofu a pudingem z Blendea SUPERBEAUTY (přivítejte podzim ?)

Švestkové knedlíky mohou být gastronomickým vrcholem švestkové sezony, která vrcholí právě koncem září.

Abychom klasický recept našich babiček zmodernizovali a připravili jeho novou, zajímavější verzi, tvaroh vyměníme za tofu a knedlíky ozvláštníme pudinkovou omáčku se směsí Blendea SUPERBEAUTY.

švestkové knedlíky s pudingem
Díky ovocné pudinkové omáčce získají už i tak šťavnaté knedlíky vrstvu lahodné chuti navíc.

Na 10 knedlíků potřebujeme:

  • 200 g neochuceného natural tofu
  • 100 g polohrubé mouky (bezlepková)
  • 3 lžičky skořice
  • 1,5 lžíce javorového sirupu
  • 70 ml rostlinného mléka
  • špetku soli
  • 10 švestek

Pudinková omáčka:

  • 500 ml mléka
  • vanilkový pudink
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžičky „zkrášlující směsi“ Blendea SUPERBEAUTY

Co je to směs Blendea SUPERBEAUTY?

Směs sušeného bobulovitého ovoce, houby tremelly, jílu křemeliny a kořene čekanky, která posilňuje hustotu a lesk vlasů, pevnost a růst nehtů a jasný tón pleti.

Má výbornou ovocnou chuť a prospěšné účinky. Klikněte na tlačítko níže a čtěte o nich podrobněji.

Blendea Superbeauty

Postup přípravy:

  1. Tofu zbavíme přebytečné vody tak, že ho zabalíme do papírové utěrky a opatrně vymačkáme vodu nebo na pár minut zatížíme těžkou pánví. Tofu nastrouháme do větší misky struhadlem.
  2. Přidáme mouku, skořici, mléko, javorový sirup, sůl a zpracujeme do těsta. Těsto se bude lepit, ale to nevadí. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich švestky. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 4-5 minut.
  3. Připravíme si pudink podle návodu a do pudinku přidáme i směs Blendea SUPERBEAUTY. Vaříme opatrně jen pár minut. Jakmile pudink začne houstnout, přestaneme vařit.
  4. Knedlíky podávejte zalité pudinkem a můžete je ozdobit lístky čerstvé máty.
švestkové knedlíky s Blendea SUPERBEAUTY
Přesně jako od babičky, pouze zajímavěji a o něco zdravěji díky směsi SUPERBOOST 🙂 Podzim může začít.

ZŮSTALY VÁM JEŠTĚ ŠVESTIČKY?

Připravte si podzimní švestkovo-jablečný veganský crumble.

veganské švestkovojablečné crumble

autor

Lukáš Chládek

Ve firmě eMarkest, s.r.o. jsem začal jako prodejce, a právě to mě dovedlo k podrobnému studiu našich výrobků, a hlavně jejich účinků. Jako redaktor blogu Blendea Vám podrobně představím naše produkty. V článcích vysvětlím všechny pozitivní účinky složek produktů Blendea. Podíváme se i na nejčastější zdravotní komplikace, které naše zákazníky trápí, jejich příčiny a projevy. Poradíme, jak se jich nejrychleji zbavit. Kdykoliv mi můžete napsat na chladek.emarkest@gmail.com. Odpovídám během pracovních dnů mezi 09:00 až 18:00. Děkuji, že čtete náš blog a nakupujete u nás. Přeji Vám krásný den a pevné zdraví :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Melounový salát s balkánským sýrem a semínky

23.08.2022

Léto je pomalu u konce, ale láska k melounům stále neutichá. Pokud i vy milujete vodní melouny, rozhodně dejte šanci tomuto receptu. Kombinace sladké šťavnaté dužiny s výrazně slaným balkánským sýrem doplněná o okurku vytváří skvěle osvěžující pokrm, který oceníte v těch nejparnějších dnech i takto na konci léta, kdy je už místy sychravo. Protože […]

Číst celý článek

Polomáčené matcha sušenky z kokosové mouky

31.07.2022

Matcha je sice zelený čaj pocházející z Japonska, ale využití má mnohem více. Připravit si z něj můžete například i masku na obličej, latte nebo třeba sušenky. O recept se dokonce i podělíme. Je rychlý a neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani bílou mouku. Můžete s nimi pohostit své přátele nebo si je připravit jen tak, […]

Číst celý článek

Růžová smoothie bowl s čokoládovou krustou

28.07.2022

Smoothie bowl k snídani je prostě smoothie bowl k snídani. Je to dokonalý lehký pokrm evokující nikdy nekončící léto a nekonečné sluneční paprsky. Další výhodou je především to, že receptur na skvělé smoothie bowls je opravdu mnoho. Možná i nekonečno. A my tu pro vás dneska jeden tip máme, tak ho můžete vyzkoušet třeba k […]

Číst celý článek

RAW proteinové oreo sušenky z datlí a kakaové směsi SUPERCHILL

24.11.2021

Otočit, omlékovat a sníst. To je Oreo, které miluje asi téměř každý. Pokud se však chcete vyhnout ne zrovna transparentnímu složení u těchto sušenek, zkuste si udělat vlastní. Domácí. Bez palmového oleje a zbytečného cukru. My pro vás máme jednoduchý RAW recept, na kterém si maximálně pochutnáte. Tak hurá do toho ?

Číst celý článek

Měkké kávové cookies ze špaldové mouky a ovesných vloček

13.10.2021

Cookies by neměly běhat jen v internetových prohlížečích, ale hlavně v našich svačinových krabičkách a měly by hlavně provonět celý dům. Tyhle to splňují. I když, nezaručujeme, že se do té krabičky ke svačině vůbec dostanou. Jsou totiž opravdu výborné a vy budete v obrovském pokušení, abyste je nesnědli všechny hned po vyndání z trouby.

Číst celý článek

Tvarohový cheesecake s lesními plody do skleničky

11.10.2021

Jednoduchý a rychlý cheesecake, kterým můžete překvapit návštěvu nebo si ho připravit na další den ke snídani či do školy. Jeho svěží ovocná chuť zaujme vaše chuťové buňky a vy si budete přát, abyste nikdy lžičkou nenarazili na dno skleničky.

Číst celý článek

RAW datlové kuličky s křupavými pistáciemi, lyofilizovaným banánem a kešu oříšky

29.09.2021

Máte chuť na něco dobrého a nechtějí se vám vymýšlet žádné složitosti? Jestli ano, tento recept od @_with.ella je přesně pro vás. Připravte si nepečené datlové kuličky s křupavými ořechy. Ingredience si můžete i upravit podle svého. Takže se nebojte využít fantazii a chuťové buňky ?

Číst celý článek

Vyvážený podzimní jídelníček: Z jakých potravin by se měl především skládat a proč?

14.09.2021

Návod na zdravý a vyvážený jídelníček, který lze aplikovat celý rok, neexistuje. Kromě toho, že bychom měli přihlížet k individuálním potřebám, je doporučeno sledovat také aktuální roční období. Na podzim má totiž lidský organismus malinko jiné potřeby než v horkých letních dnech.

Číst celý článek

Rostlinný cuketový krém s hráškem, uzeným tofu a zelenými superpotravinami

10.09.2021

Receptů s cuketami není nikdy dost. Tento je jednoduchý a poměrně rychlý. Co je na něm ale nejlepší je to, že ho můžete klidně využít i k těstovinám jako omáčku, v případě, že nejste úplně polévkový typ. Nehledě na to, jak si tento krém vychutnáte, rozhodně můžete spoléhat na to, že svému tělu dopřáváte hromadu […]

Číst celý článek

Banánovo-kávový milkshake s kakaem a ořechovým krémem

01.09.2021

Pokud jste někdy pochybovali o rozpustné kávě, s tímto receptem si ji zamilujete. Nadýchaná textura a jemně nasládlá kávovo-ořechová chuť tohoto rostlinného milkshaku je přesně to, co potřebujete k nakopnutí v průběhu náročného dne. Vyzkoušejte ho proto co nejdříve.

Číst celý článek