Kombinace jablek, vlašáků a skořice je tradičně prostě výborná. Když se k tomu ještě ale přidají sušené švestky, je to naprostá dokonalost. Mix těchto surovin prostě nikdy nezklame, navíc přidáním sušených švestek do našeho jídelníčku krásně podpoříme naše zažívání.
Podzimní švestková kaše s jablky a ořechy
Ingredience nejsou exotické, takže je seženete kdykoliv a perfektně ladí s chladným českým podzimem
Ingredience:
- 1,5 jablka
- 1 hrst sušených švestek
- 1 malá hrstička vlašských ořechů
- 1 lžíce arašídového másla
- 1 lžička prášku Maca
- 1 lžička skořice
- 1 lžička Blendea SUPERGREENS, která pozvedne všechny zdravotní benefity surovin
Postup:
Jablka nakrájejte na menší kousky, přidejte všechny ostatní ingredience, vodu podle potřeby a umixujte do hladka. Nezapomeňte na odměrku zelené Blendey. Ozdobit můžete čerstvým nebo sušeným ovocem, ořechy, granolou, prostě čímkoliv vás napadne, co máte rádi. Pak už si jen stačí vychutnat misku plnou lásky a hřejivého podzimu.
Závěrečné dozdobení je na vás, ale určitě doporučuji nějaké kyselkavé drobné ovoce
Zdravotní účinky ingrediencí:
- Jablko: Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, které snižují riziko srdečních chorob. Bohatý zdroj vlákniny a taky odvodňuje. Ne nadarmo se říká „An apple a day, keeps the doctor away“, a tedy „Jedno jabko denně drží doktory opodál.“
- Sušené švestky: Je to zvláštní, ale sušené švestky obsahují více antioxidantů, než mnoho čerstvého ovoce. Pomáhají při zácpě, výborné na zažívání a bohatý zdroj vitamínu B.
- Vlašské ořechy: Jeden z nej zdrojů omega 3 mastných kyselin, snižovač cholesterolu aregulátor krevního tlaku. Mají i protizánětlivé vlastnosti.
- Maca: Je to vlastně kořenová zelenina, která roste v Peru. Jinak se jí nazývá peruánský ženšen. Jedna porce macy poskytuje 30% doporučené denní dávky minerálů a umí taky stimulovat sexuální aktivitu. Navíc chutná po karamelu, takže se hodí do pečení, do smoothies, no prostě do sladké kuchyně úplně všude.
Zkuste i skvělé smoothie bowls…