Výživová poradkyně Kristýna Volfová se s námi podělila o recept na strouhaný koláč, který obsahuje spoustu bílkovin. Je výživný, rychlý, chutný a vydá na celý pekáč (cca. 12 - 15 kousků).
Ingredience na křehké těsto:
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 2 žloutky
- 3 lžíce mléka
- 40 ml javorového sirupu nebo jiné sladidlo
- 50 g másla nebo kokosového oleje
- 20 g holandského kakaa
- 1 odměrka rostlinného Blendea SUPERPROTEINU
Ingredience na jemnou tvarohovou náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 bílky
- 1/2 balení vanilkového pudinku nebo 1 odměrka rostlinného proteinu Blendea
- 20 ml javorového sirupu nebo jiného sladidla
POTŘEBUJETE ZPEVNIT SVALY, KLOUBY, KOSTI, NEHTY A VLASY?
Blendea SUPERPROTEIN vám pošleme do 48 hodin, a hned jej tak můžete začlenit do svého zdravého jídelníčku.
Klikněte na tlačítko a čtěte o všech prospěšných benefitech.
Postup:
- Smícháme sypké ingredience, máslo, sirup, mléko. Žloutky si smícháme zvlášť a přidáme do sypké směsi. Rukou vytvoříme tuhé těsto, které vložíme na hodinu do mrazáku.
- Bílky si vyšleháme a přidáme zbytek ingrediencí – pudinkový prášek přidáváme postupně. Směs ve šlehači chvilku šleháme a poté vložíme do lednice.
- Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů a vyndáme těsto z mrazáku. Rozdělíme na dvě poloviny – první polovinu rukama vymačkáme na plech vyložený papírem (dáme do trouby na 5 min), potom nalijeme tvarohovou vrstvu a nakonec nastrouháme druhou polovinu těsta. To můžete i nakrájet na malé kousky a přidat na tvarohovou vrstvu. Pečeme cca. 35 minut.
MILUJETE TVAROH?
Připravte si měkounké cestovatelské muffiny s čokoládou a tvarohem.