Přijde mi, že každé roční období s sebou nese nějaká jídla, která v tu dobu chutnají lépe než po zbytek roku. V létě to bývají například osvěžující zmrzliny, v zimě zase teplé kaše.
A jelikož je zima plná nepříjemných nachlazení, tak je ideální, aby nás kaše nejen zasytila, ale zároveň dodala i spoustu vitamínů – přesně jako tahle.
Ingredience na 1 porci:
- 1 hrnek rýžových vloček (200 ml)
- 300 ml tekutiny (např. mandlové mléko)
- 1 lžička Blendey
- kaki nebo libovolné čerstvé nebo mražené ovoce
- mandle nebo oříšky
- pár kapek vanilkového extraktu
- pro případné doslazení doporučuji stéviové kapky/kokosový cukr/javorový či jiný sirup/banán
Postup přípravy:
Vločky smícháme s rostlinným mlékem a přivedeme k varu. Pokud máte vanilkové lusky, povařte je také. Plamen ztlumíme a za občasného míchání vaříme do té doby, než se voda absorbuje, vločky změknou a nevznikne kaše. Hrnec sundáme z plotny a vmícháme Blendeu SUPERGREENS.
Pokud nemáte skutečné vanilkové lusky, klidně použijte extrakt jako já
Účinky použitých surovin
- Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, zelené pšenice, chlorelly a spiruliny. Tyto složky spolu v kombinaci tvoří skvělou směs, která vám pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá Vám přirozenou energii. Balení vystačí na 30 smoothies nebo jiných zdravých receptů. Objednejte ještě dnes.
- Rýžové vločky jsou snadno stravitelné a tím pádem vhodné při zažívacích potížích. Díky neutrální chuti jsou vhodné nasladko i naslano.
- Pravá vanilka je bohatá na antioxidanty.
Kaše je ve skutečnosti pouze „příloha“. Podstatné je hlavně ovoce, kterým kaši dochutíte