Blog a recepty s Blendeou

když ji nechcete míchat jen s vodou

Detoxikace orgánů s prvotřídní BIO chlorellou

Moderní doba nepřináší jen samé výhody. Znečištěné prostředí kolem nás, všudypřítomný stres, nepravidelná životospráva, chemická aditiva v potravinách, nebezpečné látky ve vzduchu, v půdě, ve vodě a dokonce i v běžné kosmetice nebo čistících a úklidových prostředcích. To vše jsou škodliviny, se kterými se musíme v této moderní době vypořádat. Vedle toho však máme také […]

Spirulina – čekala byste od ní negativní účinky?

Co můžete od spiruliny očekávat? Na co se připravit? Jaké jsou její nežádoucí či vedlejší účinky a jak jim případně předejít? To vše se dozvíte na řádcích níže.

Zelený ječmen a účinky. Existují i negativní?

Zelený ječmen dnes již známe skoro všichni, a to jako superpotravinu, která má na naše tělo pozitivní vliv. Dokáže nám pomoct při řešení mnoha zdravotních problémů, ale je také užitečným životabudičem. Jeho historie sahá až do dob antiky a je tak považovaný za snad nejstarší zelenou potravinu.

Chlorella – najdou se i nežádoucí účinky?

Chlorella – velmi oblíbená zelená superpotravina, má skvělé vlastnosti a účinky na naše zdraví.  I přes všechna pozitiva se při konzumaci chlorelly mohou objevit nežádoucí účinky. Jaké a jak se projevují? Je někdo, pro koho chlorella není vhodná? Chlorella – nesmrtelný zázrak přírody Chlorella je jednobuněčná řasa, a dokonce jedna z prvních forem života. Celý název […]

Mladý ječmen jako zelený elixír mládí a krásy

Krása vychází zevnitř. Bezesporu. Je jedno, jakou máte barvu očí, jak dlouhé vlasy nebo jak široký úsměv. Je jedno, co říká ručička na váze. Důležité je, že se ve svém těle cítíte dobře. K tomu může pomoci i mladý ječmen. Zelený nápoj z mladého ječmene dodá všem buňkám vašeho těla energii a probudí tak vaši […]

Zelený ječmen – vědci potvrzují příznivé účinky na zdraví

Ječmen je prastarou obilninou, která v současnosti zažívá svůj návrat, především jako „zelený ječmen“. Zelený ječmen je dnes v hledáčku celé řady lidí, kteří u něho nacházejí podporu zdraví nebo krásy.

Zelený ječmen si můžete vypěstovat doma. Víme jak!

Ječmen představuje nejstarší pěstovanou obilovinu u nás a dodnes je také jednou ze dvou nejčastěji pěstovaných obilovin. V České republice se tradičně využívá zejména v podobě sladu, jako základní ingredience tolik populárního piva. Obilky ječmene se však dají využít i jinak. Nejde jenom o pekárenství nebo přípravu různých pokrmů, ale také životadárný nápoj ze zeleného […]

Mladý ječmen – nejstarší zelená superpotravina?

Zelené potraviny jsou dnes v módě. Údajně až polovina současné populace má se zelenými potravinami nějakou zkušenost a užívá jednu nebo více z nich jako zdroj vitality a zdraví. Mohlo by se zdát, že zelené potraviny jsou moderním výdobytkem, avšak jejich historie čítá tisíce let.

Chlorella v kuchyni: 5 zdravých receptů, na kterých si pochutnáte

Psal se rok 1890, kdy nizozemský botanik a mikrobiolog profesor Martinus Wilhelm Beijerinck objevil prastarou řasu. Dostala název chlorella. Vykazovala unikátní účinky, ale praktického využití se dočkala až ve 20. století. Svoji popularitu odstartovala chlorella až během 2. světové války, kdy se hledali prostředky proti ozáření. Chlorella měla tlumit následky ozáření a z lidského těla […]

Chlorella z Japonska, Taiwanu nebo z Třeboně?

O unikátní zelené řase, chlorelle, již slyšel jistě téměř každý z nás. Většina lidí si chlorellu spojuje s detoxikací a také ví o jejich rozsáhlých zdravotních benefitech. Mnoho z nás si chlorellu vybaví také v souvislosti s blahodárným složením. Zpravidla máme představu, co od chlorelly očekávat, ale méně často již víme o tom, co přesně […]