Sladko-kyselá chuť? Takový je rebarborový koláč. Možná nevypadá rebarbora krásně a nedáte si jí jen tak, ale v koláči nebo buchtě je šťavnatá a ve spojení se sladkým se její chuť vyváží. Recept je zcela veganský.
Šťavnatý rebarborový koláč se SUPERPROTEINEM
- Doba přípravy: 15 minut + 35 minut pečení
- Náročnost: lehká
- Množství: 6 kousků – pekáček 18×16 cm
Ingredience:
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1 odměrka třtinového cukru
- 1 a 1/4 hrnku sojového mléka
- 1 lžička skořice
- 3 stonky rebarbory nebo kompotu
- 1 odměrka Blendea SUPERPROTEIN
Postup:
Nejprve si omyjeme rebarboru a předehřejeme si troubu na 180°C. Pokud má rebarbora více dřevnaté stonky, můžeme je oškrábat. V míse smícháme mouku se skořicí, SUPERPROTEINEM a třtinovým cukrem.
Postupně přiléváme mléko až nám vznikne krásná konzistence. Těsto vložíme do pekáčku vyloženým pečícím papírem. Ozdobíme rebarborou a dáme do trouby na cca 30 – 35 minut. Po 10 minutách můžeme buchtu potřít rozpuštěným máslem ghí. Po upečení můžeme posypat moučkovým třtinovým cukrem.
Myslete na zdraví:
- Rebarbora detoxikuje organismus, podporuje metabolismus. Počítá se mezi přírodní projímadla. Váže na sebe dobře tuk a je tak účinná v boji s nadváhou.
- Sojové mléko má nízký obsah škrobu, je tím mnohem vhodnější pro diabetiky. Sojové mléko neobsahuje laktózu a je přirozeně bezlepkové.
- Blendea SUPERPROTEIN – přírodní rostlinný protein, který obsahuje rostlinné proteiny a superpotraviny. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.
Pro Blendea kuchyni s láskou Gábi 🙂 Klikněte a sledujte i můj Instagram pro stále nové zdravé inspirace.