Máte chuť na něco dobrého a nechtějí se vám vymýšlet žádné složitosti? Jestli ano, tento recept od @_with.ella je přesně pro vás. Připravte si nepečené datlové kuličky s křupavými ořechy. Ingredience si můžete i upravit podle svého. Takže se nebojte využít fantazii a chuťové buňky ?
Ingredience na 18-20 kuliček
- 270g datlí bez pecky
- 110g pistácií + na obalení
- 140g kešu oříšků
- 25g quinoa vloček (nebo jemných ovesných či rýžových)
- 30g pistáciového proteinu (nebo jinou příchuť / lze i vynechat)
- 25g Blendea PISTACHIO SUPERCREAM
- 15g lyofilizovaných banánů
- s+- 60ml vody
Co je to Blendea PISTACHIO SUPERCREAM?
Je to jemný ořechový krém s přidaným superfoods. Příchuť PISTACHIO má dokonale vyváženou chuť a její skleničku je opravdu těžké nechat ležet jen tak bez povšimnutí.
Postup přípravy
- Datle si předem namočte do čisté vody.
- Jakmile malinko změknou, rozmixujte je výkonným mixérem do jemné datlové pasty.
- Přidejte pistácie, kešu oříšky, protein, pistáciové máslo, lyofilizované banány a vše spolu opět rozmixujeme v mixéru do pevného těsta (dle potřeby přidáme vodu).
- Nakonec do těsta zapracujte vločky.
- Ze vzniklého těsta vyválejte v navlhčených rukách kuličky, které obalte v rozdrcených pistáciích a dáme je do lednice vychladit.
V případě, že se rozhodnete tento recept vyzkoušet, napište nám, jak vám kuličky chutnaly na náš instagram ☺️
Máte chuť na něco jiného?
Zkuste například kokosová srdíčka jako z cukrárny ?