Palačinky patří mezi víkendovou klasiku. Už jste z nich někdy zkoušeli udělat dort?
Není na něm nic složitého a naplnit ho můžete tím, co máte nejraději. Navíc když si ho připravíte dopředu, bude krásně proleželý a vy si budete moct přispat.
Proteinový palačinkový dort s Blendeou slazený sirupem z agáve
Do receptu patří i 2 vejce, které také dodají bílkoviny a zdravý tuk. Dort ale není vhodný pro vegany a příznivce RAW stravy. Spousty RAW inspirace pro vás máme v kategorii receptů.
- 500ml mandlového mléka
- 200g jemně mleté špaldové mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce agávového sirupu
- 1 odměrka Blendea SUPERPROTEIN
Potřebujete:
Ve větší míse smícháme mléko, vejce a sirup. Postupně přisypáváme mouku smíchanou se SUPERPROTEINEM.
Vzniklou směs necháme alespoň 10 minut odpočinout. Poté si rozehřejeme pánev. Opékáme nejlépe na lžičce kokosového oleje. Pečeme z obou stran dozlatova.
Vystydlé palačinky můžeme promazat tvarohem, marmeládou, arašídovým máslem, různými alternativami oříškových čokopomazánek apod.
Vrstvíme na sebe. Poslední vrstvu ozdobte ovocem nebo oříšky.
Zdravotní benefity použitých surovin:
- Špaldová mouka je snadněji stravitelná pro vysoký podíl minerálních látek a bílkovin.
- Agávový sirup se užívá jako přirozené sladidlo. Má nízký glykemický index (30). Nezvyšuje hladinu cukru tak rychle, jako například med nebo bílý cukr.
- Blendea SUPERPROTEIN je směs 2 rostlinných proteinů a 4 superpotravin. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku. Také srovnává hormonální nerovnováhu, zvyšuje ohebnost těla a má anti-age účinky. Objednejte si 500g balení proteinu a v těle vám nebude chybět žádná důležitá stavební látka.
TIP: Klikněte a sledujte i můj Instagram, kde vás zavalím recepty a fotkami všech mých výtvorů.