Ovocno-zeleninová domácí zmrzka s Blendeou

I během zimy člověk chytne chuť na zmrzku, ne, že ne..:) Tyhle choutky bychom ale měli "hasit" ve zdravém stylu. Proto si zmrzlinu uděláme doma z ovoce, zeleniny a superpotravin. Jak na to? 

I během zimy člověk chytne chuť na zmrzku, ne, že ne..:) Tyhle choutky bychom ale měli „hasit“ ve zdravém stylu. Proto si zmrzlinu uděláme doma z ovoce, zeleniny a superpotravin. Jak na to? 

Domácí ovocno-zeleninová zmrzlina s Blendeou

ovocno-zeleninová domácí zmrzlina

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Náročnost: lehká
  • Množství: 1 porce

 

Ingredience:

  • mražené banány (2 – 3 kusy)
  • ½ hrnku mraženého lesního ovoce
  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • pár stonků z mražené brokolice
  • lístky máty
  • mandlové mléko (50 – 100 ml)
  • 1 lžička Blendea SUPERGREENS

 

Postup přípravy:

Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme do krémové konzistence. Nezapomeňte znásobit účinek díky směsi superpotravin Blendea SUPERGREENS. Zmrzlinu si můžete dozdobit tím, co máte nejraději, ale za mě můžu doporučit strouhaný kokos či kokosové chipsy. Dobrou chuť!

Blendea SUPERGREENS

 

TIP: Abyste nemusela zmrzlinu doslazovat, použijte co nejzralejší banán, klidně ten nejtmavější. Zmrzka bude taky hezky vláčná a jemná. 

 

domácí zmrzlina recept

Možná vás překvapila brokolice v receptu, ale nebojte. Všechno to ovoce její chuť překryje

 

Účinky použitých surovin:

  • Lesní ovoce je jeden z nejlepších zdrojů vitamínu C.
  • Lněná semínka jsou bohatá na omega 3 mastné nasycené kyseliny, důležité však je, aby byla namletá!
  • Máta značně posiluje organismus – především nervovou soustavu.
  • Brokolice je cenným zdrojem vápníku a díky své nevýrazné chuti se často používá i do zeleninových i ovocných smoothies.
  • Směs superpotravin Blendea SUPERGREENS posiluje imunitu a zmírňuje pocit únavy. To je na podzim velice potřebné, takže neváhejte a objednejte si ji raději hned. 

 

Vyzkoušejte i další zdravé recepty s Blendeou:

chia_puding

Nebo skvělé a svěží smoothies:

 

 

autor

Lucie Štírská

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Melounový salát s balkánským sýrem a semínky

23.08.2022

Léto je pomalu u konce, ale láska k melounům stále neutichá. Pokud i vy milujete vodní melouny, rozhodně dejte šanci tomuto receptu. Kombinace sladké šťavnaté dužiny s výrazně slaným balkánským sýrem doplněná o okurku vytváří skvěle osvěžující pokrm, který oceníte v těch nejparnějších dnech i takto na konci léta, kdy je už místy sychravo. Protože […]

Číst celý článek

Polomáčené matcha sušenky z kokosové mouky

31.07.2022

Matcha je sice zelený čaj pocházející z Japonska, ale využití má mnohem více. Připravit si z něj můžete například i masku na obličej, latte nebo třeba sušenky. O recept se dokonce i podělíme. Je rychlý a neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani bílou mouku. Můžete s nimi pohostit své přátele nebo si je připravit jen tak, […]

Číst celý článek

Růžová smoothie bowl s čokoládovou krustou

28.07.2022

Smoothie bowl k snídani je prostě smoothie bowl k snídani. Je to dokonalý lehký pokrm evokující nikdy nekončící léto a nekonečné sluneční paprsky. Další výhodou je především to, že receptur na skvělé smoothie bowls je opravdu mnoho. Možná i nekonečno. A my tu pro vás dneska jeden tip máme, tak ho můžete vyzkoušet třeba k […]

Číst celý článek

RAW proteinové oreo sušenky z datlí a kakaové směsi SUPERCHILL

24.11.2021

Otočit, omlékovat a sníst. To je Oreo, které miluje asi téměř každý. Pokud se však chcete vyhnout ne zrovna transparentnímu složení u těchto sušenek, zkuste si udělat vlastní. Domácí. Bez palmového oleje a zbytečného cukru. My pro vás máme jednoduchý RAW recept, na kterém si maximálně pochutnáte. Tak hurá do toho ?

Číst celý článek

Měkké kávové cookies ze špaldové mouky a ovesných vloček

13.10.2021

Cookies by neměly běhat jen v internetových prohlížečích, ale hlavně v našich svačinových krabičkách a měly by hlavně provonět celý dům. Tyhle to splňují. I když, nezaručujeme, že se do té krabičky ke svačině vůbec dostanou. Jsou totiž opravdu výborné a vy budete v obrovském pokušení, abyste je nesnědli všechny hned po vyndání z trouby.

Číst celý článek

Tvarohový cheesecake s lesními plody do skleničky

11.10.2021

Jednoduchý a rychlý cheesecake, kterým můžete překvapit návštěvu nebo si ho připravit na další den ke snídani či do školy. Jeho svěží ovocná chuť zaujme vaše chuťové buňky a vy si budete přát, abyste nikdy lžičkou nenarazili na dno skleničky.

Číst celý článek

RAW datlové kuličky s křupavými pistáciemi, lyofilizovaným banánem a kešu oříšky

29.09.2021

Máte chuť na něco dobrého a nechtějí se vám vymýšlet žádné složitosti? Jestli ano, tento recept od @_with.ella je přesně pro vás. Připravte si nepečené datlové kuličky s křupavými ořechy. Ingredience si můžete i upravit podle svého. Takže se nebojte využít fantazii a chuťové buňky ?

Číst celý článek

Vyvážený podzimní jídelníček: Z jakých potravin by se měl především skládat a proč?

14.09.2021

Návod na zdravý a vyvážený jídelníček, který lze aplikovat celý rok, neexistuje. Kromě toho, že bychom měli přihlížet k individuálním potřebám, je doporučeno sledovat také aktuální roční období. Na podzim má totiž lidský organismus malinko jiné potřeby než v horkých letních dnech.

Číst celý článek

Rostlinný cuketový krém s hráškem, uzeným tofu a zelenými superpotravinami

10.09.2021

Receptů s cuketami není nikdy dost. Tento je jednoduchý a poměrně rychlý. Co je na něm ale nejlepší je to, že ho můžete klidně využít i k těstovinám jako omáčku, v případě, že nejste úplně polévkový typ. Nehledě na to, jak si tento krém vychutnáte, rozhodně můžete spoléhat na to, že svému tělu dopřáváte hromadu […]

Číst celý článek

Banánovo-kávový milkshake s kakaem a ořechovým krémem

01.09.2021

Pokud jste někdy pochybovali o rozpustné kávě, s tímto receptem si ji zamilujete. Nadýchaná textura a jemně nasládlá kávovo-ořechová chuť tohoto rostlinného milkshaku je přesně to, co potřebujete k nakopnutí v průběhu náročného dne. Vyzkoušejte ho proto co nejdříve.

Číst celý článek