Letní okurkový osvěžovač s celerem a Blendeou

Pomalu ale jistě se začíná blížit jaro a s ním často přichází i různé očišťovací procesy, které si naše tělo po zimě plné teplého jídla žádá. Zkuste tedy do svého jídelníčku zařadit dnešní čerstvou okurkovou šťávu s řapíkatým celerem, který má skvělé detoxikační schopnosti a navíc Vás při přechodu do jara vybaví dávkou užitečných vitamínů a minerálů. Tak pojďme na to!

Pomalu ale jistě se začíná blížit jaro a s ním často přichází i různé očišťovací procesy, které si naše tělo po zimě plné teplého jídla žádá. Zkuste tedy do svého jídelníčku zařadit dnešní čerstvou okurkovou šťávu s řapíkatým celerem, který má skvělé detoxikační schopnosti a navíc Vás při přechodu do jara vybaví dávkou užitečných vitamínů a minerálů. Tak pojďme na to!

 

Letní okurkový osvěžovač s celerem a Blendeou

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Náročnost: lehká
  • Množství: 1 porce

okurková šťáva s celerem

Ingredience na 1 porci:

Blendea koupit

Postup:

Všechnu zeleninu umyjeme pod tekoucí vodou, jablka nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme je jadérek. Okurku i řapíkatý celer si nakrájíme na menší kousky. Poté všechnu zeleninu postupně dáváme do odšťavňovače a odšťavňujeme. Nakonec těsně před podáváním do šťávy vmícháme jednu lžičku Blendea SUPERGREENS. Šťáva vydrží v lednici cca 3-4 dny. Dobrou chuť.

TIP: Pro maximální osvěžení přidejte kostky ledu, pár kapek citronu a snítek máty. 

recept na okurkovou šťávu

Nezapomínejte, že co je zelené, to je zdravé a to hlavně zelené superpotraviny

 

Účinky použitých surovin:

  • Jablka jsou bohatá na mnoho vitaminů a minerálů jako jsou vitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin C, kyselina listová a minerály jako hořčík, fosfor, železo a další. Navíc také působí příznivě při prevenci srdečních chorob nebo jako antioxidanty.
  • Řepíkatý celer obsahuje mnoho vitaminu C, A, K a E. Také pomáhá tělu zbavovat se toxinů a je skvělou prevencí proti rakovinným onemocněním. Mimo to navíc zrychluje metabolismus a pomáhá při trávení, takže se hodí do skoro každé šťávy.
  • Salátové okurky obsahují plno různých vitaminů jako vitaminy A, B a C. Také se v nich vyskytuje draslík a hořčík, takže působí příznivě na pleť a kvalitu vlasů. Mimo to obsahují obrovské množství vody, takže naše tělo skvěle hydratují a detoxikují.
  • Ledový salát obsahuje například vitamin A, vitaminy skupiny B, kyselinu listovou a dále i vitaminy C, E a K. Je také plný draslíku, pomáhá při pocitech stresu a díky svým uklidňujícím schopnostem je skvělý také např. při usínání.
  • Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, pšenice, chlorelly a spiruliny. Tyto látky spolu v kombinaci tvoří skvělou směs, která Vám pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá Vám přirozenou energii.

okurková šťáva

Zapomeňte na předražené fresh bary a salaterie. Za pár kaček, zdravě a v pohodlí domova uděláte pro sebe mnohem více. 

 

Vyzkoušejte také smoothies…

meruňkové smoothie s mangem a rakytníkem

…nebo další domácí šťávy:

 

autor

Karolina Ohlídalová

O stravování a zdravé vaření jsem se však začala zajímat ve svých 15 letech, kdy jsem se stala vegankou. Sdílím své nápady na veganská jídla a snažím se tak inspirovat ostatní k rostlinnému stravování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek

Příběh vzniku značky Blendea: Jak to celé začalo?

06.11.2023

Znáte takové ty šťastné a obdivuhodné příběhy, kdy jeden člověk dostane skvělý nápad, zrealizuje ho, úspěšně proslaví a lidé se jdou utlouct, aby si mohli výrobek koupit taky? Příběhy, které končí někde na pláži na Bali, kde se pak onen šikovný člověk vyvaluje a postuje na sítě záviděníhodné fotky? Podobný, ne-li stejný je i příběh […]

Číst celý článek

Nutrikosmetika: Vaše nová kadeřnice a kosmetička ve stravě 😯

25.10.2023

Nutrikosmetika je přesně to, co jste si zřejmě mysleli 🙂 Nutri = výživa/potrava, kosmetika = péče o vnější vzhled pleti, vlasů a nehtů. Pojmenování zatím není příliš známé, ale z nutrikosmetiky se evidentně stává nový výživový trend a my jako Blendea na trendy vždy okamžitě (a velmi rádi) reagujeme. Pomocí kosmetiky se snažíme zlepšit stav […]

Číst celý článek

Koenzym Q10: Důležitá sloučenina, které máte v těle (pravděpodobně) dostatek

10.10.2023

Pojem koenzym Q10 jsem poprvé zachytil v televizních reklamách. Byl doslova všude a primárně jej obsahovala kosmetika pro zpomalení stárnutí. Mluvilo se hlavně o anti-age účincích a reklamy byly již tradičně zaměřené na ženy, které se předčasného stárnutí bojí a brání nejvíce. Ty jsou zároveň nejčastějšími zákaznicemi oněch výrobků. Podívám se proto, co o tomto […]

Číst celý článek