Jedu ve stylu RAW receptů a co by to byl za food blog, pokud bych neměl recept na kyselkavý a vláčný cheesecake..:) Tenhle citronový je nepečený, maximálně jemný a ručím a to, že v lednici nebude déle, než den. Jak na to?
Dvoubarevný nepečený citronový cheesecake

Ingredience na korpus:
- 280g datlové pasty nebo sušených datlí
- 150g mandlí
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- špetka soli
Ingredience na náplň:
- 180g přes noc namočených kešu ořechů
- ¼ hrnku kokosového mléka z plechovky
- ¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- ½ hrnku agáve sirupu
- ¼ hrnku rostlinného jogurtu
- ¼ lžičky soli
- šťáva z poloviny citronu
- 1 lžička Blendea SUPERGREENS
-
Supergreens Originál Máta 90 gOd 498 Kč

Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme korpus. Do mixéru dáme sušené datle a mixujeme do té doby, než z nich vznikne tuhá pasta bez kousků. Pokud doma datlovou pastu máte, práci si ušetříte. Poté dáme k datlové pastě do mixéru mandle a špetku soli a mixujeme do té doby, než vznikne drobivá textura.
Pak do směsi přidáme lžíci kokosového oleje a ještě chvíli mixujeme. Směs by měla být po tomto kroku sypká, ale po zmáčknutí v prstech by se měla lepit k sobě. Pokud se Vám směs zdá moc suchá, přidejte ještě trochu kokosového oleje, pokud moc lepivá, přidejte trochu mandlí.

Když máme směs hotovou, vezmeme si dortovou formu, vyložíme ji pečícím papírem a na její dno a po krajích směs namačkáme. Při tomto kroku si můžete pomoct sklenicí, jejímž dnem se směs krásně zarovná a přimačká k sobě. Formu se směsí poté vložíme do lednice a připravíme si krém.
Všechny ingredience na krém kromě Blendea SUPERGREENS prášku vložíme do mixéru a mixujeme úplně do hladka. Vzniklý krém rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu nalejeme do dortové formy, druhou necháme v mixéru, přidáme lžičku Blendea SUPERGREENS a ještě chvíli mixujeme. Zelený krém nalejeme na bílý krém a lžičkou krémy dekorativně promícháme.
Poté celou formu přikryjeme potravinovou folií a dáme na minimálně 3-4 hodiny do mrazáku. Po vyndání z mrazáku necháme dort cca 5 minut povolit, poté nakrájíme a můžeme ihned podávat. Cheesecake můžeme skladovat v mrazáku, kde vydrží až 1 měsíc. Já ale vím, že do večera bude po něm..:)
TIP: Agáve sirup můžete nahradit například javorovým sirupem či jiným tekutým RAW sladidlem.

Účinky použitých ingrediencí:
Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, zelené pšenice, chlorelly a spiruliny. Tyto látky spolu v kombinaci tvoří sypkou směs, která vám pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá přirozenou energii.
Sušené datle jsou výborným zdrojem energie a také mnoha důležitých vitamínů. Obsahují např. vitamin B5, který podporuje soustředění a přispívá k dobré náladě a vitamíny A a K, které zlepšují kvalitu vlasů a pleti. Mimo to jsou datle zdrojem vlákniny, draslíku, vápníku, mědi a železa.
Mandle jsou jedním z největších zdrojů vápníku a zlepšují tak kvalitu našich zubů a kostí. Mimo to obsahují velké množství fosforu, hořčíku a železa, které zlepšuje přenos kyslíku v krvi. Také jsou zdrojem velmi kvalitních tuků a vitaminu E. Ten slouží v těle jako antioxidant a chrání buňky před poškozením.
Kešu ořechy jsou hned po slunečnicových semínkách největším zdrojem hořčíku, který je důležitý pro přenos nervových impulsů po těle. Jsou také bohaté na vitamíny B1 a B2, zmirňují projevy nervozity, slabosti, únavy a deprese a dokonce pomáhají při bolestivé menstruaci.
Kokosový olej je velmi lehce stravitelný, pomáhá se špatným trávením nebo nadýmáním a podporuje látkovou výměnu v organismu, takže zrychluje metabolismus. Tím také posiluje imunitní systém, čemuž pomáhá i vysoký obsah kvalitních tuků.
Jedna lžička Blendea SUPERGREENS denně zajistí vašemu tělu přísun důležitých látek pro pevné zdraví! Navíc posílí všechny zdravotní účinky surovin v koláči. Klikněte a objednejte si Blendeu ještě dnes!
-
Supergreens Originál Máta 90 gOd 498 Kč