Jedu ve stylu RAW receptů a co by to byl za food blog, pokud bych neměl recept na kyselkavý a vláčný cheesecake..:) Tenhle citronový je nepečený, maximálně jemný a ručím a to, že v lednici nebude déle, než den. Jak na to?
Dvoubarevný nepečený citronový cheesecake
Ingredience na korpus:
- 280g datlové pasty nebo sušených datlí
- 150g mandlí
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- špetka soli
Ingredience na náplň:
- 180g přes noc namočených kešu ořechů
- ¼ hrnku kokosového mléka z plechovky
- ¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- ½ hrnku agáve sirupu
- ¼ hrnku rostlinného jogurtu
- ¼ lžičky soli
- šťáva z poloviny citronu
- 1 lžička Blendea SUPERGREENS
Dala jsem si záležet, aby byla každá surovina maximálně zdravá
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme korpus. Do mixéru dáme sušené datle a mixujeme do té doby, než z nich vznikne tuhá pasta bez kousků. Pokud doma datlovou pastu máte, práci si ušetříte. Poté dáme k datlové pastě do mixéru mandle a špetku soli a mixujeme do té doby, než vznikne drobivá textura.
Pak do směsi přidáme lžíci kokosového oleje a ještě chvíli mixujeme. Směs by měla být po tomto kroku sypká, ale po zmáčknutí v prstech by se měla lepit k sobě. Pokud se Vám směs zdá moc suchá, přidejte ještě trochu kokosového oleje, pokud moc lepivá, přidejte trochu mandlí.
Ze sypkého těsta vytvořte tenký korpus po celé ploše formy
Když máme směs hotovou, vezmeme si dortovou formu, vyložíme ji pečícím papírem a na její dno a po krajích směs namačkáme. Při tomto kroku si můžete pomoct sklenicí, jejímž dnem se směs krásně zarovná a přimačká k sobě. Formu se směsí poté vložíme do lednice a připravíme si krém.
Všechny ingredience na krém kromě Blendea SUPERGREENS prášku vložíme do mixéru a mixujeme úplně do hladka. Vzniklý krém rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu nalejeme do dortové formy, druhou necháme v mixéru, přidáme lžičku Blendea SUPERGREENS a ještě chvíli mixujeme. Zelený krém nalejeme na bílý krém a lžičkou krémy dekorativně promícháme.
Poté celou formu přikryjeme potravinovou folií a dáme na minimálně 3-4 hodiny do mrazáku. Po vyndání z mrazáku necháme dort cca 5 minut povolit, poté nakrájíme a můžeme ihned podávat. Cheesecake můžeme skladovat v mrazáku, kde vydrží až 1 měsíc. Já ale vím, že do večera bude po něm..:)
TIP: Agáve sirup můžete nahradit například javorovým sirupem či jiným tekutým RAW sladidlem.
Křehký, jemný, vláčný a RAW – lepší koláč jste nejedla..🙂
Účinky použitých ingrediencí:
Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, zelené pšenice, chlorelly a spiruliny. Tyto látky spolu v kombinaci tvoří sypkou směs, která vám pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá přirozenou energii.
Sušené datle jsou výborným zdrojem energie a také mnoha důležitých vitamínů. Obsahují např. vitamin B5, který podporuje soustředění a přispívá k dobré náladě a vitamíny A a K, které zlepšují kvalitu vlasů a pleti. Mimo to jsou datle zdrojem vlákniny, draslíku, vápníku, mědi a železa.
Mandle jsou jedním z největších zdrojů vápníku a zlepšují tak kvalitu našich zubů a kostí. Mimo to obsahují velké množství fosforu, hořčíku a železa, které zlepšuje přenos kyslíku v krvi. Také jsou zdrojem velmi kvalitních tuků a vitaminu E. Ten slouží v těle jako antioxidant a chrání buňky před poškozením.
Kešu ořechy jsou hned po slunečnicových semínkách největším zdrojem hořčíku, který je důležitý pro přenos nervových impulsů po těle. Jsou také bohaté na vitamíny B1 a B2, zmirňují projevy nervozity, slabosti, únavy a deprese a dokonce pomáhají při bolestivé menstruaci.
Kokosový olej je velmi lehce stravitelný, pomáhá se špatným trávením nebo nadýmáním a podporuje látkovou výměnu v organismu, takže zrychluje metabolismus. Tím také posiluje imunitní systém, čemuž pomáhá i vysoký obsah kvalitních tuků.
Jedna lžička Blendea SUPERGREENS denně zajistí vašemu tělu přísun důležitých látek pro pevné zdraví! Navíc posílí všechny zdravotní účinky surovin v koláči. Klikněte a objednejte si Blendeu ještě dnes!
Vyzkoušejte i ostatní zdravé recepty…
…nebo začněte pít výživné a superzdravé smoothies