Venku to hraje všemi barvami, kytky kvetou a ovoce zraje, teploty už jsou hodně vysoké a v takových vedrech většina z nás sahá spíše po nějakých svěžích a lehkých dobrotách, jako jsou například tyhle nepečené košíčky, které jistě potěší mlsné jazýčky.
Na 12 košíčků budeme potřebovat:
Spodní vrstva (korpus)
- 80 g datle bez pecky
- 60 g bezlepkové ovesné vločky
- 40 g strouhaný kokos
- voda
Jogurtová vrstva
- 200 g kokosová zakysaná smetana (Lidl)
- 40 g čekankový sirup
- 1 pl šťáva z citronu
- 3/4 čl xantanová guma
Ovocná vrstva
- 330 g jahody
- 80 g rebarbora
- 1 čl super beauty
- 15 ml čerstvá citronová šťáva
- 3/4 čl agar prášek
- voda
- 2 čl směsi Blendea SUPERBEAUTY
Co je to zkrášlující směs Blendea SUPERBEAUTY?
Směs sušeného bobulovitého ovoce, houby tremelly, jílu křemeliny a kořene čekanky, která posiluje hustotu a lesk vlasů, pevnost a růst nehtů a jasný tón pleti.
Klikněte na tlačítko a podívejte se na všechny zdravotní benefity.
Postup přípravy:
Datle si namočíme do vlažné vody a v misce mezitím smícháme pomocí metličky nebo vidličky kokosovou smetanu, sirup, citronovou šťávu a xantanovou gumu do hladkého krému. Datle scedíme a v mixéru rozmixujeme s 30 g ovesných vloček, kokosem a popřípadě trochou vody. Poté do směsi vmícháme zbylé ovesné vločky a pořádně zapracovanou směs namačkáme na dno formiček na muffiny.
Na spodní vrstvu rozdělíme vrstvu z kokosové smetany a košíčky dáme na chvilku do ledničky. Mezitím si připravíme hrnec ve kterém rozvaříme jahody a pokrájenou rebarboru, následně do rozvařeného ovoce vmícháme směs Blendea SUPERBEAUTY, citrónovou šťávu a agar prášek. Jakmile směs začne houstnout rozdělíme ji do košíčků, které ještě posypeme kokosem a dáme ztuhnout do ledničky.
Dobrou chuť!
CHCETE MLSAT DÁL? Ochutnejte švestkové knedlíky s tofu a pudingem.