Krémová čočková polévka plná rostlinných bílkovin a vlákniny

Červená čočka je pro lidské tělo velice přínosná. Obsahuje spoustu železa i bílkovin, proto je vhodná pro vegetariány nebo vegany. Navíc v tomto zeleninovém krému je její chuť téměř neodolatelná.

krémová čočková polévka
Naservírovaná čočková polévka se směsí Blendea SUPERBOOST

Suroviny na 4 poctivé porce:

  • 250g suché červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 menší mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1l zeleninového vývaru (poslouží i bujón)
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř – dle chuti
  • 1 lžíce imunitní směsi Blendea SUPERBOOST

Na posypání můžete také použít koriandr, dýňová nebo slunečnicová semínka, ale ve fantazii se meze nekladou 🙂

Co je to imunitní směs Blendea SUPERBOOST?

Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.

BIO kvalita a veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.

Klikněte na tlačítko níže a přidejte si SUPERBOOST do košíku. Případnou objednávku vám doručíme do 2 pracovních dnů.
krémová čočková polévka, recept
Ingredience potřebné pro poctivou krémovou polévku z červené čočky.

Postup přípravy

  1. Červenou čočku propláchněte studenou vodou a namočte ji na pár minut do vody.
  2. Zeleninu nakrájejte na podobně velké kousky a na středním ohni s trochou oleje duste cca 3-4 minuty. Poté přidejte nasekaný česnek a duste dalších pár minut, dokud zelenina nebude lesklá.
  3. Do hrnce přidejte lžíci směsi Blendea SUPERBOOST, pepř a sůl a přibližně minutu míchejte. Poté zeleninu podlijte vývarem a přidejte i zcezenou červenou čočku.
  4. Polévku přiveďte k varu, ztlumte na mírný plamen a vařte alespoň 20 minut, dokud nebude zelenina měkká s čočka uvařená.
  5. Jakmile bude polévka dovařená, rozmixujte ji ponorným mixerem do krémova.
  6. Citron vymačkejte do polévky a promíchejte.
  7. Podávejte ozdobené například nasekaným koriandrem a semínky.
Cooking with Joe, krémová čočková polévka

JE LIBO DALŠÍ RECEPT Z ČOČKY? Zkuste podzimní hummus z červené čočky jako sytou, zdravou imunitní svačinku do chladných dnů.

hummus z červené čočky, recept

Kamila Bárnetová

Můj život se točí okolo zvířat, přírody, marketingu a zdravého životního stylu. Už pěknou řadu let jsem vegetariánkou, ve volných chvílích sportuji nebo létám po světě. Cestování je totiž má největší vášeň. Poznávání nových míst, kultur, jídla a vystupování z komfortní zóny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Banánovo-kávový milkshake s kakaem a ořechovým krémem

01.09.2021

Pokud jste někdy pochybovali o rozpustné kávě, s tímto receptem si ji zamilujete. Nadýchaná textura a jemně nasládlá káv...

Číst celý článek

Melounový salát s balkánským sýrem a semínky

23.08.2022

Léto je pomalu u konce, ale láska k melounům stále neutichá. Pokud i vy milujete vodní melouny, rozhodně dejte šanci tom...

Číst celý článek

Polomáčené matcha sušenky z kokosové mouky

31.07.2022

Matcha je sice zelený čaj pocházející z Japonska, ale využití má mnohem více. Připravit si z něj můžete například i mask...

Číst celý článek