Červená čočka je pro lidské tělo velice přínosná. Obsahuje spoustu železa i bílkovin, proto je vhodná pro vegetariány nebo vegany. Navíc v tomto zeleninovém krému je její chuť téměř neodolatelná.

Suroviny na 4 poctivé porce:
- 250g suché červené čočky
- 1 cibule
- 2 menší mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1l zeleninového vývaru (poslouží i bujón)
- Šťáva z jednoho citronu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- sůl a pepř – dle chuti
- 1 lžíce imunitní směsi Blendea SUPERBOOST
Na posypání můžete také použít koriandr, dýňová nebo slunečnicová semínka, ale ve fantazii se meze nekladou
Co je to imunitní směs Blendea SUPERBOOST?
Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.
BIO kvalita a veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.
Klikněte na tlačítko níže a přidejte si SUPERBOOST do košíku. Případnou objednávku vám doručíme do 2 pracovních dnů.
-
SUPERBOOST 100 gOd 499 Kč

Postup přípravy
- Červenou čočku propláchněte studenou vodou a namočte ji na pár minut do vody.
- Zeleninu nakrájejte na podobně velké kousky a na středním ohni s trochou oleje duste cca 3-4 minuty. Poté přidejte nasekaný česnek a duste dalších pár minut, dokud zelenina nebude lesklá.
- Do hrnce přidejte lžíci směsi Blendea SUPERBOOST, pepř a sůl a přibližně minutu míchejte. Poté zeleninu podlijte vývarem a přidejte i zcezenou červenou čočku.
- Polévku přiveďte k varu, ztlumte na mírný plamen a vařte alespoň 20 minut, dokud nebude zelenina měkká s čočka uvařená.
- Jakmile bude polévka dovařená, rozmixujte ji ponorným mixerem do krémova.
- Citron vymačkejte do polévky a promíchejte.
- Podávejte ozdobené například nasekaným koriandrem a semínky.

JE LIBO DALŠÍ RECEPT Z ČOČKY? Zkuste podzimní hummus z červené čočky jako sytou, zdravou imunitní svačinku do chladných dnů.
