Hummus z červené čočky je nutričně stejně bohatý, jako jeho cizrnový bráška. Do půl hodinky máte hotovo. Jásat bude návštěva, děti a vy také. Hummus je sytý, zdravý a velice chutný. Navíc díky směsi Blendea SUPERBOOST přirozeně podpoří imunitu na nadcházející podzim.
SUROVINY NA 4 – 6 PORCÍ:
- 250 g červené čočky
- 1 menší cibule
- 2 – 3 stroužky česneku
- 2 lžíce tahini (sezamové) pasty
- hrst bylinek – koriandr, bazalka (mohou být sušené, ale čerstvé dodají exotický šmrnc)
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř
- 3 zarovnané čajové lžičky Blendea SUPERBOOST
Co je to směs Blendea SUPERBOOST?
Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty. BIO kvalita a veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.
Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o účincích.
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Čočku namočíme na 5 – 10 minut a v dvojnásobném množství vody (tedy 500 ml), přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni po dobu 10 až 15 minut do měkka.
2. Do mixéru přidáme cibuli, česnek, bylinky, uvařenou čočku, olej, 3 lžičky SUPERBOOST, tahini pastu, sůl a pepř podle chuti. Vše spolu rozmixujeme.
3. Podáváme spolu s kukuřičnými tortillami, naan chlebem, mrkvovými hranolky nebo jako pomazánku na celozrnné pečivo.
4. Sníme, cítíme se blaženě a přirozeně posílíme imunitu, aby se od nás viry a bakterie držely co nejdál 🙂
DALŠÍ ZDRAVÝ RECEPT: Křupavoučká pečená cizrna pro zdravé mlsání. Zapomeňte na brambůrky.