Podzim s sebou přináší sezonní suroviny, které v ostatních ročních obdobích v kuchyni moc nepoužíváme. Byla by ale škoda neužít si gastronomicky tuto část roku na plné obrátky.
Pojďme si udělat dýňový “čískejk”. Jeho chuť mile překvapí vás i každého, kdo ho ochutná. Časově příprava zabere tak tři hodinky, ale výsledek rozhodně stojí za to. Věřte mi, já ho doma málem nestihla ani nafotit, jak rychle zmizel :)

Ingredience:
- 3 balení sýru Philadelphia (tento smetanový sýr má kořeny z Americe, odkud cheesecake jako takový pochází, ale rozhodně není problém použít například krémovou Lučinu, která je i o poznání levnější. Originální Philadelphii seženete třeba v Bille nebo Albertu)
- 3 polévkové lžíce smetany ke šlehání
- 1 vejce
- cca 150g dýňového pyré (lze přidat i více, záleží, jak moc výraznou dýňovou chuť preferujete)
- cca 100g kokosového cukru
- 1 čajová lžička skořice
- 200g Bebe celozrnných sušenek
- 100g přepuštěného másla
- 1 čajová lžička imunitní směsi Blendea SUPERBOOST
Záměrně u několika bodů píšu “cca”, protože záleží hodně na vaší chuti. Co je sladké pro mě, nemusí být sladké pro vás.
A navíc, ochutnávání v průběhu pečení je základ úspěchu 🙂

Co je to imunitní směs superpotravin Blendea SUPERBOOST?
Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.
BIO kvalita veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.
Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o účincích.
-
SUPERBOOST 100 gOd 499 Kč
Postup přípravy:
- Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. Nakrájenou dýni dáme péct přibližně na 40 minut do měkka. Poté ji lžící zbavíme slupky a dužinu rozmixujeme na pyré.
- Mezitím, co bude dýňové pyré chladnout, v mixéru rozdrtíme BeBe sušenky a v misce je smícháme s přepustěným máslem a směsí Blendea SUPERBOOST. Následně natlačíme do kulaté formy na dort a vytvoříme tak korpus.
- Dále vyšleháme smetanový sýr s vejcem, kokosovým cukrem, smetanou a skořicí a do směsi přimícháme dýňové pyré.
- Krém vlijeme do formy na korpus a pečeme na 160 stupňů cca 50 minut. Do té doby, než nezačne cheesecake uprostřed tmavnout.
- Vychladnout necháme ještě v troubě, aby dort nepopraskal a poté servírujeme.

ZŮSTALA VÁM JEŠTĚ DÝNĚ?
Uvařte si dýňovou polévku s chilli, zázvorem a kokosovým mlékem.
S vašimi dýňovými recepty se nám můžete pochlubit na instagramu. Označujte @blendea_cz nebo @blendea_sk.
