Dýňový cheesecake z BeBe sušenek (navodí pravou podzimní atmosféru)

Podzim s sebou přináší sezonní suroviny, které v ostatních ročních obdobích v kuchyni moc nepoužíváme. Byla by ale škoda neužít si gastronomicky tuto část roku na plné obrátky.

Pojďme si udělat dýňový “čískejk”. Jeho chuť mile překvapí vás i každého, kdo ho ochutná. Věřte mi, já ho doma málem nestihla ani nafotit, jak rychle zmizel :)

Dýňový cheescake se skořicí
Dýňový cheesecake skvěle chutná například s datlovým sirupem. Ten náš není veganský, protože obsahuje vejce i smetanu.

Časově příprava zabere tak tři hodinky, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Ingredience: 

  • 3 balení sýru Philadelphia (tento smetanový sýr má kořeny z Americe, odkud cheesecake jako takový pochází, ale rozhodně není problém použít například krémovou Lučinu, která je i o poznání levnější. Originální Philadelphii seženete třeba v Bille nebo Albertu)
  • 3 polévkové lžíce smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • cca 150g dýňového pyré (lze přidat i více, záleží, jak moc výraznou dýňovou chuť preferujete)
  • cca 100g kokosového cukru 
  • 1 čajová lžička skořice
  • 200g Bebe celozrnných sušenek
  • 100g přepuštěného másla
  • 1 čajová lžička imunitní směsi Blendea SUPERBOOST

Záměrně u několika bodů píšu “cca”, protože záleží hodně na vaší chuti. Co je sladké pro mě, nemusí být sladké pro vás.

A navíc, ochutnávání v průběhu pečení je základ úspěchu 🙂

Pečená dýně Hokkaido, recept na cheesecake
Pečená dýně Hokkaido zbavená semínek.

Co je to imunitní směs superpotravin Blendea SUPERBOOST?

Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.

BIO kvalita veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.

Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o účincích.

Postup přípravy:

  1. Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. Nakrájenou dýni dáme péct přibližně na 40 minut do měkka. Poté ji lžící zbavíme slupky a dužinu rozmixujeme na pyré.
  2. Mezitím, co bude dýňové pyré chladnout, v mixéru rozdrtíme BeBe sušenky a v misce je smícháme s přepustěným máslem a směsí Blendea SUPERBOOST. Následně natlačíme do kulaté formy na dort a vytvoříme tak korpus.
  3. Dále vyšleháme smetanový sýr s vejcem, kokosovým cukrem, smetanou a skořicí a do směsi přimícháme dýňové pyré. 
  4. Krém vlijeme do formy na korpus a pečeme na 160 stupňů cca 50 minut. Do té doby, než nezačne cheesecake uprostřed tmavnout.
  5. Vychladnout necháme ještě v troubě, aby dort nepopraskal a poté servírujeme. 
Dýňový cheesecake s Blendea SUPERBOOST
Vychutnejte si podzim a podpořte tak svou imunitu díky směsi Blendea SUPERBOOST.

ZŮSTALA VÁM JEŠTĚ DÝNĚ?

Uvařte si dýňovou polévku s chilli, zázvorem a kokosovým mlékem.

S vašimi dýňovými recepty se nám můžete pochlubit na instagramu. Označujte @blendea_cz nebo @blendea_sk.

Recept na zahrivaci polevku s dyni chilli a zazvorem

Kamila Bárnetová

Můj život se točí okolo zvířat, přírody, marketingu a zdravého životního stylu. Už pěknou řadu let jsem vegetariánkou, ve volných chvílích sportuji nebo létám po světě. Cestování je totiž má největší vášeň. Poznávání nových míst, kultur, jídla a vystupování z komfortní zóny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Melounový salát s balkánským sýrem a semínky

23.08.2022

Léto je pomalu u konce, ale láska k melounům stále neutichá. Pokud i vy milujete vodní melouny, rozhodně dejte šanci tomuto receptu. Kombinace sladké šťavnaté dužiny s výrazně slaným balkánským sýrem doplněná o okurku vytváří skvěle osvěžující pokrm, který oceníte v těch nejparnějších dnech i takto na konci léta, kdy je už místy sychravo. Protože […]

Číst celý článek

Polomáčené matcha sušenky z kokosové mouky

31.07.2022

Matcha je sice zelený čaj pocházející z Japonska, ale využití má mnohem více. Připravit si z něj můžete například i masku na obličej, latte nebo třeba sušenky. O recept se dokonce i podělíme. Je rychlý a neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani bílou mouku. Můžete s nimi pohostit své přátele nebo si je připravit jen tak, […]

Číst celý článek

Růžová smoothie bowl s čokoládovou krustou

28.07.2022

Smoothie bowl k snídani je prostě smoothie bowl k snídani. Je to dokonalý lehký pokrm evokující nikdy nekončící léto a nekonečné sluneční paprsky. Další výhodou je především to, že receptur na skvělé smoothie bowls je opravdu mnoho. Možná i nekonečno. A my tu pro vás dneska jeden tip máme, tak ho můžete vyzkoušet třeba k […]

Číst celý článek

RAW proteinové oreo sušenky z datlí a kakaové směsi SUPERCHILL

24.11.2021

Otočit, omlékovat a sníst. To je Oreo, které miluje asi téměř každý. Pokud se však chcete vyhnout ne zrovna transparentnímu složení u těchto sušenek, zkuste si udělat vlastní. Domácí. Bez palmového oleje a zbytečného cukru. My pro vás máme jednoduchý RAW recept, na kterém si maximálně pochutnáte. Tak hurá do toho ?

Číst celý článek

Měkké kávové cookies ze špaldové mouky a ovesných vloček

13.10.2021

Cookies by neměly běhat jen v internetových prohlížečích, ale hlavně v našich svačinových krabičkách a měly by hlavně provonět celý dům. Tyhle to splňují. I když, nezaručujeme, že se do té krabičky ke svačině vůbec dostanou. Jsou totiž opravdu výborné a vy budete v obrovském pokušení, abyste je nesnědli všechny hned po vyndání z trouby.

Číst celý článek

Tvarohový cheesecake s lesními plody do skleničky

11.10.2021

Jednoduchý a rychlý cheesecake, kterým můžete překvapit návštěvu nebo si ho připravit na další den ke snídani či do školy. Jeho svěží ovocná chuť zaujme vaše chuťové buňky a vy si budete přát, abyste nikdy lžičkou nenarazili na dno skleničky.

Číst celý článek

RAW datlové kuličky s křupavými pistáciemi, lyofilizovaným banánem a kešu oříšky

29.09.2021

Máte chuť na něco dobrého a nechtějí se vám vymýšlet žádné složitosti? Jestli ano, tento recept od @_with.ella je přesně pro vás. Připravte si nepečené datlové kuličky s křupavými ořechy. Ingredience si můžete i upravit podle svého. Takže se nebojte využít fantazii a chuťové buňky ?

Číst celý článek

Vyvážený podzimní jídelníček: Z jakých potravin by se měl především skládat a proč?

14.09.2021

Návod na zdravý a vyvážený jídelníček, který lze aplikovat celý rok, neexistuje. Kromě toho, že bychom měli přihlížet k individuálním potřebám, je doporučeno sledovat také aktuální roční období. Na podzim má totiž lidský organismus malinko jiné potřeby než v horkých letních dnech.

Číst celý článek

Rostlinný cuketový krém s hráškem, uzeným tofu a zelenými superpotravinami

10.09.2021

Receptů s cuketami není nikdy dost. Tento je jednoduchý a poměrně rychlý. Co je na něm ale nejlepší je to, že ho můžete klidně využít i k těstovinám jako omáčku, v případě, že nejste úplně polévkový typ. Nehledě na to, jak si tento krém vychutnáte, rozhodně můžete spoléhat na to, že svému tělu dopřáváte hromadu […]

Číst celý článek

Banánovo-kávový milkshake s kakaem a ořechovým krémem

01.09.2021

Pokud jste někdy pochybovali o rozpustné kávě, s tímto receptem si ji zamilujete. Nadýchaná textura a jemně nasládlá kávovo-ořechová chuť tohoto rostlinného milkshaku je přesně to, co potřebujete k nakopnutí v průběhu náročného dne. Vyzkoušejte ho proto co nejdříve.

Číst celý článek