Dýně sem, dýně tam.. Právě teď jsou prostě všude, takže je potřebujeme rychle, a hlavně různorodě zpracovat.
Pomazánka z pečené dýně je jemná, zdravá a díky dalším surovinám dokonale výživná. V lednici vydrží přes 3 dny, takže máte o zdravé a chutné sváče postaráno. Jak na to?
Na poctivou dávku pomazánky, která najednou zasytí minimálně 4 lidi, potřebujete:
- 1 hrnek na kostičky nakrájené dýně Hokkaido – nemusíme loupat
- ½ cukety
- hrst cherry rajčátek
- 1 hrnek cizrny z konzervy (nebo přes noc namočené a 30 minut povařené)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- hrubozrnná mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- snítka čerstvého nebo špetka sušeného rozmarýnu
- špetka kari koření
- 2 lžičky Blendea SUPERBOOST
CO JE TO IMUNITNÍ SMĚS Blendea SUPERBOOST?
Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.
BIO kvalita a veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.
Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o účincích.
Postup přípravy:
- Dýni vysypte na plech vyložený pečícím papírem. Přidejte na větší kusy nakrájenou cuketu i se slupkou, hrst cherry rajčátek vcelku, dva oloupané stroužky česneku a snítku rozmarýnu.
- Zeleninu pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut do změknutí zeleniny.
- Upečenou zeleninu vsypte do mixéru, přidejte cizrnu, kari, dvě čajové lžičky Blendea SUPERBOOST a vše rozmixujte dohladka. Pokud by byla pomazánka moc hutná, můžete přidat trošku vody.
- Hotovou pomazánku namažte na nasucho opečené toasty. Skvěle chutná se slunečnicovými semínky a sušenými brusinkami.
ZŮSTALA VÁM JEŠTĚ DÝNĚ?
Připravte si dezert >> Dýňový cheesecake s BeBe sušenkami.