Dobrých receptů na pomazánky není nikdy dost. Pokud zrovna přemýšlíte, co si dáte přes víkend ke snídani nebo co připravíte na posezení s přáteli či rodinou, jste tu správně.
Její název možná není úplně lákavý, ale jen si představte tu vůni droždí. Určitě stojí za to, dát jí šanci a drožďovou pomazánku si připravit. S opečeným toastíkem chutná opravdu skvěle a společně se zeleným nápojem Blendea SUPERGREENS je to nejlepší kombinace pro (nejen víkendové) ráno.
Ingredience na 4 fajn porce:
- 2 lahůdkové droždí
- 2 vajíčka
- 100g másla
- 1 střední cibule
- 2 lžíce hořčice
- olivový olej a sůl
ZAČNĚTE AKTIVNÍ DEN S NÁPOJEM BLENDEA SUPERGREENS. CO TO JE?
Směs usušených zelených superpotravin (chlorella a spirulina, zelený ječmen, mladá pšenice a špetka svěží máty).
Tělu doplní prospěšné vitamíny a minerály, pomůže se správným zažíváním, nakopne imunitu a doplní potřebnou energii. Na jaře pomůže s přirozenou detoxikací organismu.
Klikněte na tlačítko níže a čtěte o všech pozitivních účincích.
Postup:
- Jedno vajíčko uvaříme natvrdo.
- Na olivovém oleji opečeme cibulku.
- Když je cibulka středně opečená, nasypeme k ní rozdrobené droždí. Nemícháme, počkáme až droždí samo povolía a vypaří se všechna voda.
- Když cibulka začne připékat, promícháme.
- Hrnec odstavíme z ohně, rozklepneme do něj vajíčko a rychle promícháme, aby se nesrazilo.
- Přidáme hořčici s máslem a mícháme.
- Jakmile bude máslo rozpuštěné, rozmixujeme pomazánku ponorným mixérem do hladka.
- Nakonec nakrájíme vařené vejce a přimícháme ho k hladké pomazánce.
- Podle chuti dosolíme.
- Pomazánku můžeme konzumovat hned teplou (a více tekutou) nebo ji nechat odstát ať trochu ztuhne.
Dobrou chuť 🙂
MILUJETE POMAZÁNKY?
Příště zkuste cizrnovou s jogurtem, sýrem cottage a Blendeou SUPERGREENS!
Dobrý den, chuťově je lahodná, ale proč mi vůbec neztuhla a je spíš tekutá? Všechny přísady mám správně, musela jsem někde udělat chybu v postupu..? Děkuji.
Dobrý den paní Anno, pomazánka by měla být tekutější, ale po odstátí by měla jemně ztuhnout. Záleží také na droždí, které jste použila. Některé obsahují více vody, je proto důležité nechat ať povolí úplně a všechna voda se vypaří (děkujeme za váš komentář, tuto připomínku jsem přidala do postupu). Každopádně jsem ráda, že vám pomazánka chutnala a pevně věřím, že příště už bude dokonalá:) Soňa z blogu Blendea