Pokud už vás nebaví přeslazené bonboniéry ze supermarketu a chcete si opravdu pochutnat, zkuste si udělat vlastní čokoládičky doma. Tentokrát to budou košíčky z vysokoprocentní čokolády s arašídovým máslem a Blendeou. Nezní to dobře?! Vyzkoušejte a ochutnejte! Věřte, že vám jich moc nezůstane.
Čtyřvrstvé nepečené čokoládové košíčky
Potřebovat budete:
- 1 vrstva: 40g vysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
- 2 vrstva: 30g kokosového oleje + 1 lžička BLENDEA
- 3 vrstva: 40g arašídového másla (10g na 1 košíček)
- 4 vrstva: 50g vysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
- přírodní sladidlo dle potřeby
TIP: Klikněte a naučte se i další zdravé recepty se zelenými superpotravinami.
Postup přípravy:
Nejprve si rozpustíme 40g čokolády a to buď nad hrncem ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě.
- Vodní lázeň: Hrnec dáme na plotnu na střední plamen, nalijeme do něj vodu a do ní položíme misku. Do misky vložíme čokoládu a čekáme, než se voda začne vařit. Poté se začne čokoláda pomalu rozpouštět a zároveň ji rozmícháváme.
- Varianta v mikrovlnné troubě. Čokoládu dáme rozehřát do mističky na cca 1 minutu na nejvyšší výkon. Nenecháme ji úplně rozpustit, ale jenom tak, aby se mistička zahřála. Vyndáme ji z mikrovlnky a čokoládu rozmícháváme, dokud nemá tekutou konzistenci.
Mezitím si připravíme plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Do těch pak na dno vléváme čokoládu. Pokud nemáte plech na muffiny, můžete to dělat i bez něj a vlévat čokoládu jenom do košíčků.
Když máme čokoládu v košíčkách, celý plech vložíme do mrazáku minimálně na 30 minut. Když je spodní vrstva ztuhlá, vyndáme plech z mrazáku a můžeme pokračovat s dalšími vrstvami.
První, čistě čokoládovou vrstvu necháme ztuhnout a připravíme si druhou vrstvu
Na další vrstvu smícháme kokosový olej se lžičkou Blendey, dokud se nám vše krásně nespojí (pokud chcete mít košíčky sladší, tuhle vrstvu oslaďte například agáve nebo datlovým sirupem).
Kokosový olej je zdravý a univerzální na sladko i na slano.
Opatrně nanášíme na košíčky. Necháme na čokoládě chvilku ztuhnout a mezitím si připravíme arašídové máslo. Jeho výběr je na vás. Na každý košíček vložíme 10g arašídového másla a trochu ho rozprostřeme.
Arašídové máslo obsahuje hodně tuku, takže je spíše jenom pro chuť, než jako hlavní surovina
Jako poslední si opět rozehřejeme čokoládu. Tou pak přelíváme košíčky na vrchu tak, aby nebylo nic jiného vidět. Na vrch ještě můžeme posypat trochou Blendey. Když máme hotovo, opět plech s košíčky vložíme do mrazáku a necháme úplně ztuhnout, nejlépe přes noc.
Poté plech vyndáme z mrazáku, opatrně sundáme papírové košíčky a máme hotovo. Dobrou chuť!
4 vrstvy, 4 skvělé a zdravé chutě. Bonbóny ze supermarketu nejsou ani zdaleka tak výborné a už vůbec ne tak zdravé
Zdravotní benefity použitých surovin:
- Čokoláda už dlouho není strašákem diet, právě naopak. Mluvíme ale o té vysokoprocentní. Obecně snižuje krevní tlak a její konzumace podporuje prokrvení těla. Obsahuje důležité minerály, jako fosfor, draslík, měď, železo a vápník. Především ale zlepšuje celkovou psychiku díky podpoře produkce hormonů štěstí.
- Kokosový olej olej patří mezi superpotraviny a v dnešní době je to král mezi oleji. Vybírejte však kvalitní a to nejlépe panenský, za studena lisovaný. Podporuje rychlost metabolismu, pomáhá v těle zpracovat cholesterol, podporuje správné fungování imunitního systému a můžete ho použít třeba i místo opalovacího krému nebo krému na ruce. Je velice kluzký.
- Jedna lžička BLENDEY denně zajistí vašemu tělu přísun důležitých látek pro pevné zdraví! Je směsí zeleného ječmene, mladé pšenice, chlorelly a spiruliny. Vše zelené suroviny, které nabudí organsmus a pomáhají mu správně fungovat.
ZAJÍMÁ VÁS, co všechno lze dělat s Blendeou? Naučte se to s novým e-bookem Moje Blendea. Klikněte a pošleme vám e-book zcela ZDARMA na mail. Recepty, rady a informace o zelených superpotravinách.
Klikněte na obrázek a e-book zdarma stáhněte na mail