Galaktický chia pudink se zmrzlinou a mangem

Kdo by v dnešní době neznal chia semínka. Jsou velmi bohatá na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, skvěle zasytí a obsahují mnoho důležitých látek jako vápník, železo nebo fosfor. Jednou z nejlepších věcí, kterou z nich můžeme připravit je právě chia puding, který je vhodný buď na snídani nebo klidně jen tak na svačinu. Zažene hlad i chuť na sladké a navíc skvěle chutná. 

Kdo by v dnešní době neznal chia semínka. Jsou velmi bohatá na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, skvěle zasytí a obsahují mnoho důležitých látek jako vápník, železo nebo fosfor. Jednou z nejlepších věcí, kterou z nich můžeme připravit je právě chia puding, který je vhodný buď na snídani nebo klidně jen tak na svačinu. Zažene hlad i chuť na sladké a navíc skvěle chutná. 

Chia puding se zmrzlinou a mangovým pyré

Ingredience na 1 porci:chia mangové smoothie

 

Postup:

Chia semínka a rostlinné mléko smícháme ve sklenici a dáme přes noc do lednice, aby semínka nabobtnala a vznikl puding, který potřebujeme. Mango nakrájíme, vložíme jej do mixéru a rozmixujeme do hladka.

Vzniklé pyré si dáme stranou a do mixéru vložíme banán, který jsme si minimálně den předem dali oloupaný do mrazáku. Banán rozmixujeme na hladký ledový krém, přidáme lžičku Blendea SUPERGREENS a opět chvíli mixujeme.

Poté si vezmeme sklenici, na dno dáme mangové pyré, na něj chia puding a nahoru zelenou zmrzlinu. Nakonec už jen libovolně nazdobíme a máme hotovo. Dobrou chuť!

TIP: Místo manga můžete použít jakékoliv jiné ovoce jako např. jahody, maliny, kiwi, ananas nebo fíky a udělat si tak pokaždé jiný základ.

 

chia smoothie s mangem

Puding má díky Blendea SUPERGREENS galaktickou barvu

 

Účinky použitých surovin:

Mango obsahuje velké množství vitamínů, např. vitamín A, C, E a B6, který zlepšuje náladu a kvalitu spánku. Díky vysokému obsahu antioxidantů také mango posiluje imunitu a je skvělým zdrojem přírodní energie.

Chia semínka obsahují velké množství vápníku a jsou skvělým zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Mimo to jsou schopna stabilizovat hladinu cukru v krvi a pomáhají snížit hladinu cholesterolu. Jak asi víte, chia semínka také velmi snadno absorbují vodu a bobtnají, čímž nám dají pocit sytosti a ušetří nám tak zbytečné chutě na nezdravé potraviny.

Rostlinná mléka jsou skvělou náhradou za mléko kravské, protože oproti němu jsou vysoce zásadotvorná a pomáhají tak udržovat optimální pH krve. To má obrovský vliv na prevenci mnoha onemocnění jako je rakovina, srdeční onemocnění, infekční choroby apod. Dále obsahují až 4 gramy bílkovin na 100 ml, což je mnohdy více, než obsahuje krabicové kravské mléko. Navíc je většina z nich obohacena o vápník a má ho tedy stejné množství na 100 ml jako právě zmiňované kravské mléko.

Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, pšenice, chlorelly a spiruliny. Sypká směs superpotravin pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá přirozenou energii.

Posiluje imunitu a pomáhá v boji s únavou. Vyzkoušejte ji a dopřejte si porci zdraví každý den.  

 

Dejte si i další zdravé smoothies!Blendea SUPERGREENS

…anebo zkuste luxusní smoothie bowls:

autor

Karolina Ohlídalová

O stravování a zdravé vaření jsem se však začala zajímat ve svých 15 letech, kdy jsem se stala vegankou. Sdílím své nápady na veganská jídla a snažím se tak inspirovat ostatní k rostlinnému stravování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek

Příběh vzniku značky Blendea: Jak to celé začalo?

06.11.2023

Znáte takové ty šťastné a obdivuhodné příběhy, kdy jeden člověk dostane skvělý nápad, zrealizuje ho, úspěšně proslaví a lidé se jdou utlouct, aby si mohli výrobek koupit taky? Příběhy, které končí někde na pláži na Bali, kde se pak onen šikovný člověk vyvaluje a postuje na sítě záviděníhodné fotky? Podobný, ne-li stejný je i příběh […]

Číst celý článek

Nutrikosmetika: Vaše nová kadeřnice a kosmetička ve stravě 😯

25.10.2023

Nutrikosmetika je přesně to, co jste si zřejmě mysleli 🙂 Nutri = výživa/potrava, kosmetika = péče o vnější vzhled pleti, vlasů a nehtů. Pojmenování zatím není příliš známé, ale z nutrikosmetiky se evidentně stává nový výživový trend a my jako Blendea na trendy vždy okamžitě (a velmi rádi) reagujeme. Pomocí kosmetiky se snažíme zlepšit stav […]

Číst celý článek

Koenzym Q10: Důležitá sloučenina, které máte v těle (pravděpodobně) dostatek

10.10.2023

Pojem koenzym Q10 jsem poprvé zachytil v televizních reklamách. Byl doslova všude a primárně jej obsahovala kosmetika pro zpomalení stárnutí. Mluvilo se hlavně o anti-age účincích a reklamy byly již tradičně zaměřené na ženy, které se předčasného stárnutí bojí a brání nejvíce. Ty jsou zároveň nejčastějšími zákaznicemi oněch výrobků. Podívám se proto, co o tomto […]

Číst celý článek